štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityEšte neviete, kam na dovolenku? Hlavne bezpečne!

Ešte neviete, kam na dovolenku? Hlavne bezpečne!

Európa je pokladnicou rozmanitých kultúr, bohatej histórie a úchvatnej prírody. Aj keď je to obľúbená destinácia pre cestovateľov z celého sveta, bezpečnosť je vždy na prvom mieste. Portál The Travel bible zostavil zoznam 10 najbezpečnejších krajín v Európe na základe rôznych faktorov vrátane nízkej kriminality, politickej stability a efektívnych verejných služieb. Tieto krajiny ponúkajú pokoj pre turistov, ktorí chcú objavovať bez obáv.

 

1. Island

Island dlhodobo hodnotený ako najbezpečnejšia krajina na svete, je to raj pokoja. Tento severský ostrovný štát prakticky bez násilných trestných činov a so silným zmyslom pre komunitu je ideálny pre sólo cestovateľov aj rodiny.
Najdôležitejšie:
Veľkolepá polárna žiara.
Geotermálna modrá lagúna.
Ohromujúce vodopády a ľadovce.

2. Švajčiarsko

Švajčiarsko, známe svojou politickou neutralitou a vysokou kvalitou života, sa môže pochváliť nízkou mierou kriminality a vynikajúcimi systémami zdravotnej starostlivosti a verejnej dopravy.
Najdôležitejšie :
Malebné švajčiarske Alpy.
Historické mestá ako Zürich a Ženeva.
Svetoznáma čokoláda a syr.

3. Fínsko

polárna žiara z arktického Fínska

Fínsko ponúka bezpečné a príjemné prostredie s nízkou mierou kriminality a vysokou životnou úrovňou. Je tiež známe svojim výnimočným vzdelávacím systémom a krásnou prírodnou krajinou.
Najdôležitejšie:
Jedinečný zážitok z pobytu v sklenenom iglu.
Pulzujúca helsinská dizajnová štvrť.
Nedotknuté jazerá a lesy Laponska.

4. Nórsko

Nórsko je známe svojou úžasne krásnou prírodou a vysokými bezpečnostnými štandardmi. Dobre fungujúci sociálny systém krajiny a nízka miera kriminality z nej robia bezpečnú destináciu pre cestovateľov.
Najdôležitejšie:
Úchvatné fjordy.
Polnočné slnko a polárna žiara.
Vikingská história a pamiatky.

5. Dánsko

Dánsko je na popredných miestach v globálnych indexoch bezpečnosti vďaka nízkej kriminalite a silnému systému sociálneho zabezpečenia. Je tiež známy svojimi priateľskými a ústretovými miestnymi obyvateľmi.
Najdôležitejšie:
Očarujúce mesto Kodaň.
Historické hrady a miesta Vikingov.
Hygge kultúra a útulné kaviarne.

6. Rakúsko

Rakúsko je so svojou nízkou kriminalitou a vysokou kvalitou života jednou z najbezpečnejších krajín Európy. Efektívna verejná doprava a systémy zdravotnej starostlivosti zvyšujú jej príťažlivosť.
Najdôležitejšie:
Dedičstvo klasickej hudby Viedne.
Alpské lyžovanie v Tirolsku.
Malebné mestečko Hallstatt.

7. Luxembursko

Táto malá, no napriek tomu bohatá krajina je známa svojou bezpečnosťou a vysokou životnou úrovňou. Nízka miera kriminality a politická stabilita z Luxemburska robia bezpečný prístav v Európe.
Najdôležitejšie:
Malebné staré mesto Luxemburg.
Rozprávkové zámky ako Vianden.
Svieža krajina Arden.

8. Slovinsko

slovensko

Slovinsko je skrytý klenot v Európe, ktorý ponúka úžasnú prírodnú krajinu a nízku mieru kriminality. Dobre zachované prostredie krajiny a priateľskí miestni obyvatelia z nej robia príjemnú a bezpečnú destináciu.
Najdôležitejšie:
Malebné jazero Bled.
Hlavné mesto Ľubľana s očarujúcou architektúrou.
Systém jaskyne Postojna.

9. Portugalsko

Portugalsko spája bohaté kultúrne dedičstvo s povesťou bezpečnosti. Vďaka nízkej kriminalite a vrelej, prívetivej atmosfére je obľúbený medzi cestovateľmi.
Najdôležitejšie:
Historické štvrte Lisabonu.
Vínna oblasť údolia Douro.
Krásne pobrežné mestá ako Porto a Algarve.

10. Írsko

Írsko, známe svojimi priateľskými miestnymi obyvateľmi a nízkou mierou kriminality, je bezpečnou a príjemnou destináciou. Bohatá história krajiny a ohromujúca krajina z nej robia príjemné miesto na objavovanie.
Najdôležitejšie:
Pulzujúci mestský život v Dubline.
Scénická krása Cliffs of Moher.
Historické hrady a svieža príroda.

Bezpečnosť je pre cestujúcich dôležitým hľadiskom a týchto desať krajín v Európe vyniká nízkou mierou kriminality, politickou stabilitou a celkovo vysokou kvalitou života.

Či už vás lákajú prírodné divy Islandu, historické bohatstvo Írska alebo očarujúce mestá Dánska, tieto destinácie ponúkajú pokoj a nezabudnuteľné zážitky. Zbaľte si kufre a s istotou preskúmajte najbezpečnejšie kúty Európy.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie