štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaJuhozápad Slovenska bol v stredu podvečer pod vodou

Juhozápad Slovenska bol v stredu podvečer pod vodou

O niektorých našich mestách sa hovorí, že po väčšom daždi treba vytiahnuť namiesto áut gondoly. Už len nech gondoliér vie spievať serenády. Ibaže predstava pivnice pod vodou, či garáže, do ktorej sa vám z ulice leje voda má veľmi ďaleko od reality.

A práve takýto večer zažili v stredu okresy Nitra, Nové Zámky, Komárno, ale aj Topoľčany.

Rekordné zrážky

Jednotlivé neutíchajúce búrky priniesli do okresov Nové Zámky, Nitra a Komárno už desiatky milimetrov zrážok. Úhrny v niektorých lokalitách prekročili už 100 mm, informujú meteorológovia s tým, že  najviac postihnutá je oblasť medzi Komárnom a Hurbanovom. V obci Imeľ mohlo spadnúť až 150 mm a v obci Svätý Peter až 111 mm.

Hasiči v Hurbanove mali plné ruky práce

Dobrovoľný hasičský zbor v Hurbanove sa v súvislosti s množstvom hlásení so žiadosťou o pomoc pri odstraňovaní následkov živelnej pohromy na vás obracia s prosbou o zhovievavosť a trpezlivosť, nakoľko majú hlásených enormne veľa adries, na ktorých potrebujete pomôcť pri odstraňovaní následkov živelnej pohromy. Naši hasiči pomáhajú s maximálnym nasadením, ale nie je v ich silách byť na všetkých miestach naraz. Preto vás prosia o trpezlivosť kým sa dostanú aj na vašu adresu,“ informuje mesto na svojej stránke.

Meteorológovia očakávali, že búrlivá bude aj noc zo stredy na štvrtok.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie