štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaPREDPOVEĎ POČASIA NA NAJBLIŽSIE DNI? ČAKAJTE NEBESKÝ HLAVOLAM

PREDPOVEĎ POČASIA NA NAJBLIŽSIE DNI? ČAKAJTE NEBESKÝ HLAVOLAM

Na naše územie sa vrátilo pokojnejšie počasie, no vyhliadka počasia už naznačuje blížiacu sa zmenu. Tak skoro to však nebude a pred nami sú prevažne pokojnejšie dni. Čo môžeme očakávať v najbližších dňoch? Vrátia sa k nám opäť búrky?

Počasie na Slovensku je po prechode studeného frontu v znamení oblačného a sychravého počasia. Naviac sme sa dostali do chladnejšieho, severozápadného prúdenia, ktoré prináša ľahko podpriemerné teploty.

Počasie by sa však teraz malo na našom území zlepšovať a Slovensko čaká postupné otepľovanie, ako uvádza portál imeteo.sk.

Leto sa čiastočne vráti

Vo štvrtok ešte bude na našom území prevažne oblačné až zamračené počasie a predovšetkým na východe by sa mohli vyskytovať aj slabšie prehánky, či dokonca búrky. Teploty ešte rapídne nenarastú a neprekročia extrémnu letnú hranicu.

Predĺžený víkend, ktorý však začne na našom území v piatok hovorí však už o zmene. Počasie na našom území ovplyvní tlaková výš, ktorá na naše územie postupne prinesie slnečný, predĺžený víkend a hneď v piatok môžeme očakávať leto, ako sa patrí.

Teploty by sa v piatok mali na našom území dostať na prijateľných +20 až +26°C. Letnú hranicu +25°C prekročia teploty na západnom a juhovýchodnom Slovensku.

Víkend bude mať príchuť tropiky

V sobotu by sa malo ešte výraznejšie otepliť a to v dôsledku toho, že nad Balkánom sa usadí tlaková výš okolo ktorej začne do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch z Afriky.

Maximálne teploty sa v sobotu na celom území dostanú nad letnú hranicu +25 °C a na západe, východe a na juhu pôjdu teploty až nad tropickú hranicu +30 °C.

Veľmi teplo bude nielen v sobotu, ale aj v nedeľu. Čaká nás tak tropický teplý víkend s maximálnymi teplotami od +27 do +33 °C.

A zasa búrky

Už sa stáva „dobrou tradíciou“, že v závere týždňa nás počasím nepoteší a táto tradícia by sa mala potvrdiť už koncom víkendu. Cez Európu začne postupovať studený front, ktorý by už v nedeľu mal začať ovplyvňovať počasie v našej oblasti.

V Nemecku, v Česku, v Poľsku aj v Rakúsku sa už po teplom dni očakávajú silnejšie búrky, ktoré prinesie avizovaný studený front.

Studený front prinesie prvé búrky aj k nám. Tie by sa mali rozpútať nad naším územím v nedeľu večer, no možno už aj v noci na nedeľu. Môžeme teda opäť čakať pestré zmeny. Majte teda poruke opaľovací krém i pršiplášť alebo dáždnik. Počasie vám dá opäť zabrať.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie