štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaNaša úcta, páni...

Naša úcta, páni…

Záchranné služby sú jednou z oblastí, ktoré v bežnom živote v podstate ani nevnímame, až kým sa niečo nestane. Vtedy nám všetkým v hlave zablikajú čísla, ktoré nás učili rodičia snáď ešte v čase, keď sme sa učili rozprávať. Treba ich skrátka ovládať. Aby sme vedeli, kam zavolať. A prídu oni – hasiči.

Hrdý na hrdinov

Ich prácu si váži aj minister Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), pod ktorého rezort – Ministerstvo vnútra táto záchranná zložka patrí.
„V radoch profesionálnych aj dobrovoľných hasičov sa vždy nájdu hrdinovia, ktorí nielen zachránia kritickú situáciu, ale sú pre nás všetkých vzorom šľachetnosti a pravého hrdinstva,“ píše na sociálnej sieti minister o dvoch zanietených hasičoch z Bratislavy a z Krásna nad Kysucou.

Zachránil dieťa

Podpráporčík Andrej Drgoň zachránil svojím pokojným a zodpovedným prístupom život 4-ročného chlapca, ktorý upadol do bezvedomia. Andrej Drgoň, člen Hasičského a záchranného zboru, neváhal pomôcť so zdravotným stavom chlapca, či navigovať vrtuľník so záchranármi v náročnom prostredí,“ informuje minister na sociálnej sieti.

Zdroj: Facebook MŠE

Mladučký hrdina

14-ročný Tomáš Miko dostal odvahu a duchaprítomnosť skutočne do daru a naplno ich využil, keď koncom júna začalo u susedov horieť. Ako mladý člen Dobrovoľného hasičského zboru neváhal zavolať kamaráta, natiahnuť z hydrantu hadicu a začať z ulice hasiť plamene, kým prišli na miesto profesionáli. Jeho rozvaha pomohla predísť väčším škodám a požiar bol uhasený celkom bez zranení,“ predstavuje minister druhého hrdinu.

Zdroj: Facebook MŠE

Nech je medzi nami čoraz viac takýchto hrdinov!

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie