štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaAtentáty frčia. Ich vykonávateľmi sú najmä zúfalí pseudodemokrati a liberáli

Atentáty frčia. Ich vykonávateľmi sú najmä zúfalí pseudodemokrati a liberáli

Zahraničné médiá sa zhodujú, že streľba na republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa nevyhnutne zmení prezidentskú kampaň. Do 5. novembra, dňa volieb, je ešte dostatok času. Čas, možno bohužiaľ, na to, aby kampaň ešte viac preniklo násilie. A to je podľa Politico veľmi smutný obraz dnešných Spojených štátov.

Nedeľa 14. júla sa nezmazateľne zapíše do dejín americkej politiky. Bývalý prezident Donald Trump, ktorý sa chce vrátiť do Oválnej pracovne vo farbách republikánov, prežil pokus o atentát.

Agentúra Reuters upozornila, že Spojené štáty už nejaký čas kráčajú po nebezpečne napnutom lane a atentát na prezidentského kandidáta situáciu len zhorší. Už teraz totiž republikáni obviňujú z tejto situácie demokratov. Biden totiž Trumpa opakovane označil za „riziko pre demokraciu“, čo je rétorika, ktorú poznáme z našej krajiny a ktorú používajú naši pseudodemokratickí ultraliberáli.

Konzervatívni komentátori Ann Coulterová a Erick Erickson obvinili Trumpových politických kritikov. „MSNBC svojim divákom denne hovorí, že Trump je hrozbou pre demokraciu, čaká na autoritára a je možným diktátorom, ak ho nikto nezastaví,“ napísal Erickson. „Čo si mysleli, že sa stane?“ položil otázku server Politico, ktorý sa netají svojou náklonnosťou k demokratom a liberálom.

„Bidenova“ šermuje rétorikou, ktorú mu vnútili na príkaz

„Ústrednou témou Bidenovej kampane je, že prezident Donald Trump je autoritársky fašista, ktorého treba za každú cenu zastaviť,“ napísal senátor J. D. Vance (republikán z Ohia), ktorý je na Trumpovom zozname kandidátov na viceprezidenta. „Táto rétorika viedla priamo k pokusu o atentát na prezidenta Trumpa.“

Silní muži neskrývajú svoj obdiv k osobnostiam

Trumpa rýchlo podporili miliardári Elon Musk a Bill Ackman. „Plne podporujem prezidenta Trumpa a dúfam v jeho skoré uzdravenie,“ napísal Musk na sociálnej sieti X, ktorú vlastní.

Republikánsky kongresman Mike Collins zašiel ešte ďalej

„Republikánsky okresný prokurátor v okrese Butler v Pensylvánii by mal okamžite vzniesť obvinenie voči Josephovi R. Bidenovi za podnecovanie k atentátu,“ uviedol Collins.  „Ak naša krajina nebola sudom s pušným prachom predtým, teraz ním je,“ povedal Chip Felkel, republikánsky agent v Južnej Karolíne, ktorý sa postavil proti Trumpovi.

Demokrati si nemôžu odpustiť trápne reči

Brad Bannon, demokratický stratég, povedal, že pokus o atentát by mohol Trumpovi politicky prospieť, pretože prispieva k jeho predvolebnému príbehu o vykoľajenej krajine. „Pokus o atentát vytvára sympatie k Trumpovi,“ povedal Bannon. „Zároveň voličom potvrdzuje myšlienku, že v tomto národe je niečo zásadne zlé.“

Ultraliberálne Politico si hudie večne to svoje…

Portál Politico sa čuduje, že Trumpovi stúpenci rýchlo obvinili Demokratickú stranu z podnecovania atentátu. Podľa servera to ukazuje, ako hlboko je americká spoločnosť rozdelená. Obe strany na seba budú nepochybne znova a znova útočiť, a predsa by podľa Politica mali držať spolu a uvedomiť si, aká smutná správa to je pre celé Spojené štáty. Že k útoku vôbec došlo.

„V priebehu jednej generácie sa táto naša demokracia stala miestom, kde je jazyk politického násilia bežný a samotné činy nezostávajú pozadu,“ zdôraznil portál Politico.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie