štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeVideoJán Baránek: Idú nám po krku, nie je čas vyjednávať

Ján Baránek: Idú nám po krku, nie je čas vyjednávať

Ján Baránek svoje aktuálne video začína exkurzom do histórie. V začiatkoch II. svetovej vojny ani Stalin neveril, že hitlerovské Nemecko zaútočilo na ZSSR a stále tam dodával suroviny. „Až keď vec bola jasná, potom uveril a ZSSR vstúpil do vojny,“ hovorí Baránek a hľadá paralelu medzi súčasnosťou, kedy po útoku na Donalda Trumpa nik zrejme nepochybuje o úmysloch protistrany.

Rétorika, ako cez kopirák

Tak, ako Stalin nakoniec musel uveriť nepríjemnej skutočnosti, ani my sa podľa Baránka už nemôžeme tváriť, že sa nič nedeje. Pripomína slová Kamaly Harrisovej, že Trump a jeho voliči sú existenčné ohrozenie demokracie. Médiá o Trumpovi hovoria, že je fašista a treba ho odstaviť za každú cenu. Baránek vidí paralelu s tým, ako mnohí na Slovensku pred atentátom dehumanizovali premiéra Fica. Ani tento atentát nebol úspešný, ale potvrdzuje to, čo sa potvrdilo Stalinovi.

„Oni po nás idú a chcú nás zlikvidovať. Hovorím to preto, lebo tu stále počúvam nejaké volanie po zmieri, po nejakej prapodivnej diskusii a mám toho naozaj plné zuby,“ konštatuje Baránek.

Prečo?

Ďalej Baránek vysvetľuje, že začali s covidom, kedy nám všetkým obmedzovali slobodu a vnucovali nám očkovanie. Najlepších medicínskych odborníkov nazývali dezolátmi a stále sa mažú nepohodlné príspevky, shadow bany sú stále prísnejšie a stále sú blokované niektoré kanály. „Toto je to, na čom sa dá budovať nejaké porozumenie? Keď niekto na vás neustále útočí a my tu budeme volať po nejakom zmieri a po diskusii s nimi,“ nerozumie Baránek s tým, že sa nachádzame vo fáze, ktorú nazval ľudovo „kto z koho“. Aj jemu je jasné, že história sa veľmi podobá.

Zmier potrebujeme

Aj Baránek uznáva, že zmier v spoločnosti je veľmi potrebný, no musia ho chcieť obe strany. A nie len slovne, ale aj skutkami. Zatiaľ však vidíme len opak – atentáty, či vyhrážky gruzínskemu prezidentovi od člena EK. Toto podľa neho nie je cesta.

„Oni nám idú po krku a keď vám niekto ide po krku, tak buď ste zbabelec a budete volať po diskusii. Oni nechcú diskusiu,“ hovorí Baránek a pripomína, že ani Hitler nevpadol do ZSSR s úmyslom diskutovať.

Viac vo videu:

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie