štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaNie povery. Vieru potrebujeme

Nie povery. Vieru potrebujeme

Keď sa v jednom z rozhovorov s trénerom víťaza ME vo futbale Luisom de la Fuentem novinárka opýtala, či je poverčivý a či má nejaký rituál, odpovedal jej, že nie. Namietala, že veď vždy robí znak kríža, odpovedal jej, že to nie je povera, že je to viera, informuje portál Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).

K majstrovskému titulu priviedol Athletic Bilbao, je držiteľom striebornej medaily z olympiády a najnovšie jeho tím získal titul futbalových majstrov Európy, sa so svojou vierou nikdy netajil.

„Inak by život nemal zmysel. Je to niečo, čo musíš zažiť, čo ti musí byť vysvetlené. Som náboženský, pretože som si to vybral. Pochádzam z náboženskej rodiny, ale počas svojho života som mal veľa pochybností a bol som ďaleko od náboženstva. Avšak v určitom momente života som sa rozhodol k viere vrátiť a spoliehať sa na Boha vo všetkom, čo robím,“ znela jedna z odpovedí futbalového trénera.

Zdroj: Facebook L. de la F.

„Nie je len jeden, ale tisíc dôvodov veriť v Boha. Bez Boha nemá nič v živote zmysel. Viera a futbal sú hnacie sily v mojom živote. Samozrejme aj moja rodina a priatelia. Pre mňa je dôležité byť dobrým človekom. Je lepšie žiť v dobre než v zle, pretože zlo nikdy neprináša pokoj,“ odpovedal de la Fuente keď sa ho v novinách El Mundo opýtali, prečo verí v Boha.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie