štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaŠPORTOVCI SA RUSKA BOJA. MUSIA SA. ČESKO STAČÍ... HOCI ZA MENEJ

ŠPORTOVCI SA RUSKA BOJA. MUSIA SA. ČESKO STAČÍ… HOCI ZA MENEJ

Stanislav Škorvánek čakal na svoju športovú šancu skutočne dlho. V časoch núdze figuroval na svojom poste aj v druhej lige. No za posledné dva roky sa z neho stal najlepší brankár slovenskej extraligy. Ako gólman Ingemy Michalovce sa stal hviezdou.

Stano Škorvánek figuroval v slovenskom výbere na majstrovstvách sveta. Dvakrát. Jeho výkony v bránke Michaloviec si všimli i v zahraničí. Pozitívnym dôsledkom je, že bude hrať u našich západných susedov v hokejovom klube Hradca Králové, hoci o neho prejavili záujem i v najväčšej euroázijskej hokejovej lige KHL. Dokonca sa vraví o lige, ktorá svojich hráčov oceňuje najvyššou gážou v hokeji vôbec. Športové politikárčenie a rusofóbia však Škorvánkovi cestu do Ruska zahatali.

„Najprv sa vynorili nejaké špekulácie, tam ešte nič nebolo. Potom už prebehla aj nejaká komunikácia, záujem o moje služby bol.Teraz je situácia taká, že v Rusku nehrá toľko cudzincov, takže oslovujú širšie spektrum hokejistov,“ povedal reprezentačný brankár Slovenska pre isport.cz.

Nenávisť na sociálnych sieťach urobila svoje

„Ale povedal som, že týmto smerom som vôbec nepremýšľal,“ dodal s tým, že si uvedomuje, ako téma pôsobenia Slovákov v KHL vplýva na „odbornú“ hokejovú verejnosť, ktorá šíri množstvo impotentných rečí na sociálnej sieti, tak ako si už zvykol aj Dominik Hašek, ktorému ale rublíky z KHL nesmrdeli. „Uvedomujem si to veľmi dobre, toto rozdeľuje spoločnosť, ide o veľmi citlivú tému. Mal som už Česko, takže nebolo čo riešiť.“

Hradec Králové teda považuje za dobré riešenie. Čo už…“ Mal som dobré referencie o klube, poznám tu trénera Frühaufa aj chlapcov ako Alexa Tamášiho či Olivera Okuliara, ktorý je na odchode. Volal som s trénerom brankárov a cítil som veľký záujem, že ma naozaj chcú. Nebolo to len nejaké oťukávanie, naozaj stáli o to, aby som za nich chytal. Ozvali sa aj iné kluby, ale ja som mal jasno v tom, že idem do Hradca.“

Špičkový brankár sa nehanbí za svoju skromnosť

Mieni byť Škorvánek brankárom i na zimnej olympiáde, ktorá sa bude konať o dva roky? „Keby mi pred štyrmi rokmi niekto povedal, že si dvakrát zachytám na MS, podpíšem zmluvu v Česku, znelo by to ako sci-fi.Olympijské hry sú o stupeň vyššie ako MS. Stať sa môže veľa vecí, je otázne, či tam budú aj slovenskí hráči z KHL.Dostať sa do nominácie bude ťažké, navyše potrebujeme v prvom rade postúpiť z kvalifikácie,“ uviedol slovenský brankár s tým, že urobí všetko pre to, aby to vyšlo.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie