pondelok, 16 septembra, 2024
HomePolitikaAnna Belousovová: Voľby sa skončili, zabudnite

Anna Belousovová: Voľby sa skončili, zabudnite

Tak vyzerá konštatovanie štvrtka v Európskom parlamente z pera Anny Belousovovej. Tá vo svojom statuse hodnotí neprekvapivé zvolenie Ursuly von der Leyenovej za šéfku EK.

Anna Belousovová si všíma, že Leyenová, hoci len deň pred hlasovaním súd skonštatoval jej vinu v kauze s Pfizerom, bola zvolená veľkým počtom hlasov, pričom je ospevovaná, ako všetko zvláda. Slovenskej političke neušla ani radosť Maroša Šefčoviča, pričom je jasné, že prezident na nedávnom rokovaní mohol všeličo predpripraviť. V politike totiž funguje viac, ako všade inde, že niečo je vždy za niečo.

Síce podozrivá z korupcie…

„Získala 401 hlasov, proti hlasovalo 284 poslancov, hlasovania sa zdržalo 15 zákonodarcov. Celkovo má europarlament 720 členov, zo Slovenska 15. Leyenová, ktorú doslova nenávidí väčšina normálnych Európanov, obhájila svoj mandát na ďalšie obdobie. Podľa jej obhajcov výborne zvládla covidovú pandémiu, hoci len v stredu! vydal Európsky súdny dvor rozhodnutie, v ktorom konštatoval, že pri nákupe vakcín od firmy Pfizer porušila pravidlá EÚ, lebo odmietla zverejniť podrobnosti zmluvy, pričom je dôvodné podozrenie na klientelizmus pri tomto nákupe,“ píše Belousovová.

Zdroj: A. Belousovová

Ale čo všetko zvláda!

„Výborne tiež zvládla vedenie EK od začiatku vojny na Ukrajine, lebo bola veľmi snaživá v ohlasovaní celého radu sankcií voči Rusku a koordinácii dodávok zbraní pre Ukrajinu. Osvedčila sa aj pri presadzovaní agendy Green Dealu, teda zákaz spaľovacích motorov, klimatickú neutralitu a pod. A samozrejme zabodovala aj pri presadzovaní migračného paktu.

Za koho kope Leyenová

„Je vám už jasné, za koho kope staronová predsedníčka EK? Komu sa tak osvedčila, že jej zvolenie vylobovali v zákulisí aj druhý krát? Za národy Európy určite nekope. To je isté,“ poznamenáva Belousová, ktorá si všimla aj nadšenú reakciu Maroša Šefčoviča, kandidáta vlády SR na eurokomisára, dokonca možno na podpredsedu.

Vie, ako to chodí

„Tak by ma veľmi zaujímalo, za čo bolo vláde sľúbené zvolenie Šefčoviča, keď 27.6.24 na Rade Európy prezident Peter Pellegrini okrem toho, že predložil za vládu návrh na Šefčoviča sa stretol s von der Leyenovou a loboval za Šefčoviča. V zákulisných hrách predsa vždy platí – niečo za niečo,“ uzatvára Belousovová.

Facebook / Maroš Šefčovič
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie