štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaIZRAEL TNE HLAVA-NEHLAVA

IZRAEL TNE HLAVA-NEHLAVA

Izraelská armáda dnes ráno prikázala obyvateľom pásma Gazy, aby opustili východnú časť mesta Chán Júnis, kde neskôr uskutočnila zásah kvôli obnovenej raketovej paľbe. Následné bombardovanie si podľa palestínskej tlačovej agentúry WAFA vyžiadalo najmenej 27 obetí, ako informuje portál ceskenoviny.cz.

Izraelčania predtým označili východnú časť mesta Chán Júnis za humanitárnu zónu, poznamenala agentúra Reuters. Izraelská armáda dnes ráno upravila hranice zóny z dôvodu „významnej teroristickej činnosti a raketových útokov na Izrael“ pochádzajúcich z tejto oblasti. Armáda sprostredkovala príkaz na evakuáciu palestínskym civilistom prostredníctvom textových správ, telefonátov a iných mediálnych vysielaní, uvádza The Times of Israel.

Civilisti utekajúci pred raketovými útokmi izraelskej armády / Zdroj: Pixabay

Izrael nedáva civilistom šancu prežiť

Miestne zdroje WAFA poznamenávajú, že Izraelčania dnes nedali civilistom dostatok času na presun, kým letectvo a tanky nezačali s údermi. Palestínske úrady dnes okolo 9.00 h SELČ hlásili prvé obete v meste Chán Júnis.

Boje v Gaze pokračujú viac ako deväť mesiacov po útoku palestínskeho teroristického hnutia Hamas na Izrael. V pásme, kde žije 2,3 milióna Palestínčanov na území menšom ako Praha, prišlo o život viac ako 38 980 ľudí. Drvivá väčšina obyvateľov úzkeho pobrežného pásma musela opustiť svoje domovy a prežíva vo veľmi ťažkých podmienkach. Pri predchádzajúcom teroristickom útoku na Izrael zahynulo približne 1 200 ľudí a približne 250 ľudí uniesli ozbrojenci do Gazy.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie