sobota, 7 septembra, 2024
HomeKomentáreZmenilo sa teplo, alebo náš prístup k nemu?

Zmenilo sa teplo, alebo náš prístup k nemu?

Nemám rád horúce a vlhké počasie – dizajnérom nie som nakalibrovaný nad 30-tky a najlepšie sa cítim, keď je vonku okolo 20°C. Napriek tomu nechápem tú obrovskú drámu, ktorú robíme z počasia, poznamenáva facebooková stránka Lélek Reform.

Nejde však len o počasie, ide o všetky tie otrocké podriadenia sa všakovakým radám, pritom robíme veci celkom proti prírode. Pred rokmi sme pili vodu z vodovodu, melóny jedli „na kilá“ a k životu sme pre zdravší život nepotrebovali aplikácie z mobilu.

Pili sme pri pocite smädu

Keď sme pred 35 rokmi namerali teploty 38-41 stupňov, dostali sme pokyn: „Nejedzte vanilkovú zmrzlinu a krémové veci!“ Prijali sme to a jedli sme iné ovocné zmrzliny, ktoré boli v tom čase všetky na vodnej báze, na rozdiel od vanilkového mliečneho základu.

Nikdy nám nemuseli hovoriť, aby sme pili vodu, ani keď sme sa celý deň hrali na dvore. Boli časy, keď sme vybehli hore, napili sa ľadovo studenej vody z vodovodu a zase sme šli dole. Boli to časy, keď sme sa bicyklovali po chodníku a smäd sme si hasili z modrých verejných pitných fontánok. A niekedy sme sa jednoducho napili studenej vody z potoka.

Aj zvieratá pijú, keď sú smädné, ľudia tiež. Vrátane detí. Ak v organizme, pre ktorý je voda po vzduchu najdôležitejšia, nefunguje pud smädu, nastáva veľký problém. A tento problém dnes postihuje masy, pretože jednoducho nepijú vodu. Pijú „nealko“, kávu, pivo, ale nie vodu – nápoje,  ktoré vyžadujú ešte viac vody pre telo.

Cukrovka z červených melónov

Nikto nedostane cukrovku z vodného melónu! Na druhej strane, ak každý deň zjete 2 tabuľky čokolády, 3-4 koláče a vypijete 2 litre sladených nápojov, cukrovka je zaručená do

Ak počas melónovej sezóny nejete nič iné, len jeden melón a 4-5 vajec denne, budete mať všetko, čo potrebujete, vrátane príjmu vody, minerálov, vitamínov, sacharidov a vlákniny. Takže jedzte čo najviac melónov!

Verte mi, je to humánnejšie a prirodzenejšie ako pitie vody, keď vás k tomu vyzve aplikácia… V tomto bode už nie sme biologické bytosti, ale pracujeme proti našej prirodzenosti.

Aj schladiť sme sa vedeli

Funguje namočiť si hlavu. Fungovalo aj polievanie rozpáleného asfaltu – nebolo nič príjemnejšie, ako postaviť sa na okraj cesty a nechať sa ovlažiť „polievacím autom“.  A kto mal šťastie, pooblieval seba, aj ostatných z verejnej studne.

Teplo tu máme stále. Aj smädní sme stále, ale snažíme sa ho uhasiť ľadovým sladeným nealkom. Naozaj sa čudujeme, že deti aj dospelí sú dehydrovaní a treba im nasadiť infúzie? Dnes je 90 zo 100 ľudí dehydrovaných. A nemyslím tým pokožku. To znamená, že deväťdesiat percent ľudí by pre ideálne fungovanie potrebovalo infúziu. Lebo nie sú schopní urobiť druhú najjednoduchšiu vec na svete po dýchaní – napiť sa. Pes sa napije, kedykoľvek je smädný. My sa napijeme, keď nám to „prikáže“ aplikácia…

Zdroj: Facebook

Článok nie je vyjadrením názoru redakcie, je to len voľný preklad z https://www.facebook.com/photo/?fbid=1028483598838042&set=a.282568546762888

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie