štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityHOROSKOP A MENINY NA DNES

HOROSKOP A MENINY NA DNES

BARAN

Slnko je v Levovi. Nalaďte sa na tú vašu ohnivú strunku! Dokonca pred večerom vám začínajú malé narodeniny, lebo už bude Luna vo vašom znamení. Prečo sa na nich nepripraviť? Vyhadzujte zbytočné záležitosti z hlavy i nepotrebnosti z bytu. Skúste hľadať veci, ktoré ste stratili. Možno ich nájdete, a to práve preto, že ste vyhodili tie zbytočné! Komu sa nechce zbavovať starých harabúrd, môže mať problémy s vyprázdňovaním.

BÝK

Držte sa v rovnováhe natoľko, nakoľko to pôjde. Slnko vrhá kvadrát na vaše znamenie a vaša vládkyňa Venuša tiež nepríjemne tlačí na váš dom domova. Novodobá astrológia nestraší týmito aspektmi, ale nabáda človeka, aby bol opatrný a rátal do povestných desať, pokým spustí lavínu slov či dokonca urážok. Pokiaľ cítite ozaj napätie typu už idem vybuchnúť, skúste liečbu prácou. Hovorí sa, že práca vysuší slzy a dáva radosť.

BLÍŽENCI

Starý priateľ je najlepším zrkadlom človeka. Možno ste mali v minulosti pocit, že vás niečo brzdí. Urobte si čas i na priateľov. Skúste si s nimi posedieť a porozprávať sa o tom, čo vás trápilo v minulosti. Voľní by nemali sedieť doma. Teraz sa dobre nadväzujú kontakty s opačným pohlavím. Nemusí byť z toho hneď milenecký vzťah, možno najprv stačia rozhovory a kamarátstvo. Nenechajte sa znechutiť, pokiaľ to nevyjde hneď na prvý šup.

RAK

Vydajte sa na cesty. Cestami rozumieme mnohokrát i púť k nášmu čistému svetielku v duši. Nájdite si v tento deň hoci len krátky čas na meditáciu alebo modlitbu, aby ste sami sebe lepšie rozumeli. Posunie vás to dopredu. Potom ďalej jednajte aktívne, s nadšením a vierou, že sa všetko obráti na dobré. Je tu možnosť, že vás k večeru niekto nahnevá, lebo bude veľmi mudrovať. Luna už bude totiž v Baranovi.

LEV

Rozdávajte dobrú náladu. Nadšenie pre život by vám nemalo chýbať, lebo je podporené priaznivým vyžarovaním Slnka, Venuše a od sedemnástej hodiny i Luny. To sú hlavné, tzv. rýchle planéty, ktoré na nás denne vplývajú. Snažte sa preto dať do poriadku aj vzťahy, ktoré v minulosti škrípali. Je na to ideálny čas. Skúste ich pozvať na kultúrne podujatie, trebárs koncert alebo si s nimi choďte zatancovať.

PANNA

Ráno môže byť pochmúrne, ale vy to zvládnete. Trápite sa ešte stále nad minulými dňami, kedy vám niečo nevyšlo? Odpustite ľuďom, ktorí nestáli na vašej strane. Teraz možno práve oni budú potrebovať vašu pomoc. Ak budete mať nutkanie im vrátiť zlé zlým, neprejdete životnou skúškou. Radšej si to pokojne všetko vysvetlite, vytelefonujte či napíšte! Pokiaľ nedôjde ku konsenzu, a vy ste pritom urobili maximum, je to už na ťarchu karmy tej druhej strany.

VÁHY

Každý človek je spoločenský tvor, stvorený pre druhého. Od sedemnástej hodiny si dajte pozor na vzťahy a fakt, že treba robiť aj kompromisy alebo ešte lepšie, tvorivo spolupracovať s druhými. Vaše jednanie bez rozmyslu, sa nemusí hneď prejaviť vážnymi dôsledkami, ale je potrebné myslieť aj na ďalšie dni či až mesiace. Často sa rodičia naučia veľa od svojich detí, ale za nič na svete by to nahlas nepriznali.

ŠKORPIÓN

Buďte v strehu. Kvadratúra Slnka v Levovi na vaše znamenie je nepríjemná, mnohí z vás ju už začali vnímať. Tento nepríjemný uhol na znamenie prichádza dvakrát do roka a pre každého jedinca inokedy. Raz štyri mesiace po narodeninách, a potom štyri mesiace pred narodeninami. Zamyslite sa teda, čo ste si predsavzali približne pred štyrmi mesiacmi. Pouvažujte, čomu sa ešte môžete vyhnúť, aby vám vaše plány nestroskotali.

STRELEC

Pravdepodobne ste počas týchto dní zažili určité citové trápenie. Všetci občas kritizujeme, nielen druhých, no ale aj seba. Niekedy to doženieme až do seba zničujúcich situácií. Snáď teraz pochopíte, že sa máte mať radi. Nie sebecky či narcisticky, ale ľudsky. Prijmite sa teda práve takí, akí ste. Poobede zájdite niekam za kultúrou, alebo sa venujte deťom či svojim koníčkom. Najlepšie bude, ak to skĺbite dohromady.

KOZOROŽEC

Berte napätie, ktoré môžete pociťovať hlavne k večeru, ako výzvu k práci predovšetkým na sebe. Tí jedinci, ktorí nás znepokojujú, sú našim zrkadlom. Nám však občas chýba odvaha sa do neho pozrieť! Ako sa cítite sami so sebou? Kto vlastne vo vás býva? Toto je zamyslenie aj pre iné znamenia! Buďte zhovievaví aj k svojim deťom. Vraví sa, že vychovávať dieťa znamená vychovávať aj seba samého. Pokiaľ nemáte svoje ratolesti, skúste byť milší na tie od susedov.

VODNÁR

Všetci prechádzame v určitých obdobiach aj nepríjemnejšou skúškou. Povzbudenie do vašich napätých dní, ktoré sú pod vplyvom Slnka v opozičnom Levovi, vám prináša od neskorého poobedia priaznivo pôsobiaca Luna v Baranovi. Možno je aj správny čas na stretnutie, kedy bude potrebné naživo povedať, čo vás trápi a ako si predstavujete naozaj vzťah s určitou skupinou ľudí či osobou opačného pohlavia.

RYBY

K večeru odchádza Luna z vášho znamenia. Dovolenkové obdobie človeku núka priestor na veľa vecí, ktoré nestíha počas ostatných mesiacov. Treba len chcieť. Začnite deň hlbším vnímaním svojich blízkych. Vnímame pritom i svoju užitočnosť pre druhých ľudí. Potom je dobre zájsť v myšlienkach i k svojim spolupracovníkom či susedom. Odvážnejší prehodnotia svoje vzťahy aj so svojím nepriateľom. Veď sme tu všetci na jednej lodi.

DNES MÁ MENINY JAKUB

Pôvod mena je z hebrejského Jakagobh, čo znamená držiaci sa za pätu, druhorodený.

Je to cholerický muž so silnou osobnosťou. Muž činu, ktorý svoje okolie dokáže vyburcovať k šialenstvu, ale často krát k činom ani nedôjde. Zaujíma sa o svoje okolie a jeho potreby. Túži sa začleniť do spoločnosti. Ak vznikajú niekde hádky, on býva „ohniskom“ ich vzniku. Nie je veľmi ovplyvniteľným, ale keď si po konfrontácii názorov znovu premyslí argumenty svojho protivníka, môže sa stať, že nakoniec s ním bude ticho súhlasiť.

Práce sa nebojí. To čo v živote chce, tak napokon aj dosiahne. Vo výbere svojho povolania býva nerozhodný a neznáša, ak mu niekto radí, lebo je presvedčený, že všetko zvládne sám. Nakoniec sa uplatní ako politik, či moderátor.

V láske je majetnícky. So svojou partnerkou často manipuluje a využíva. Jeho sexualita je zvyčajne mocná ale aj častým zdrojom problémov. Potrebuje neustále dobývať, a to sexuálne a aj citovo. A ak sa nezačne kontrolovať, alebo sa nezmení, narobí si množstvo problémov, ako uvádza portál kvety.sk.

Typickou farbou tohto mena je červená.

Osobnosť: Ten, čo nesie plameň.

Zdroj: moneo.sk

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie