pondelok, 16 septembra, 2024
HomeZ domovaBranislav Becík: Hlodavce v supermarkete sú posledná kvapka!

Branislav Becík: Hlodavce v supermarkete sú posledná kvapka!

Cielené kontroly potravín v obchodoch, ktoré vykonáva Štátna veterinárna a potravinová správa, odhalili veľmi znepokojujúci stav. Konali sa večer a cez víkendy, keď sa v obchodoch nachádza najviac ľudí a odhalili takmer 5-násobne viac nedostatkov ako bežné kontroly v pracovnom čase

Hygienici odhalili množstvo nedostatkov v hygiene prevádzok, ale aj pečivo obhryzené od hlodavcov, či nahnité ovocie a zeleninu. Branislav Becík na Facebooku upozorňuje, že problémom sú aj ku kvalite tovaru neadekvátne zisky zahraničných supermarketov. On sám dlhé roky hovorí o zmene, ktorá by mala spočívať napríklad aj v tom, že do škôl sa budú dodávať lokálne dopestované potraviny.

Najväčšie problémy

Medzi najčastejšie zistené nedostatky patrila hygiena technologického zariadenia a pracovných pomôcok, hygiena budov či prevádzkarní. Prevádzkové priestory a zariadenia boli neudržiavané, mraziace a chladiace zariadenia znečistené či namrazené, ovocie a zelenina so známkami plesne a hniloby.

Zdroj: Facebook

Toto musí skončiť!

„Som zhrozený zo zistení inšpektorov Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy.  Také nálezy v prevádzkach ako trus od hlodavcov, obhryzené pečivo od myší, a ešte aj mŕtve myši nemajú čo v 21. storočí hľadať. Najviac ma však hnevá, že tieto supermarkety majú miliónové zisky a EÚ ich ešte bráni zubami nechtami,“ rozčuľuje sa na sociálnej sieti Branislav Becík a třeba povedať, že právom.

Treba viac kontrolovať

„Žiaľ, bojovať s nimi naši farmári nemôžu, a práve preto som trval na tom, aby do našich škôl a zariadení boli dodávané len produkty od lokálnych distribútorov. Ako vidíme, žiaľ, nemôžeme si byť nikdy istí tým, čo kupujeme. Zároveň budem iniciovať oveľa častejšie kontroly v týchto reťazcoch. Ich prevádzkovatelia musia vedieť, že na Slovensku si takéto zlyhania nemôžu dovoliť,“ avizuje Becík.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie