štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaMigranti z Afriky chceli doplávať do Európy. Nezadarilo sa...

Migranti z Afriky chceli doplávať do Európy. Nezadarilo sa…

Najmenej 15 ľudí zahynulo a ďalších 150 je nezvestných po tom, ako sa v pondelok u pobrežia západoafrickej Mauretánie prevrátila loď s viac než 300 ľuďmi na palube. S odvolaním na dnešné prehlásenie Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) o tom informovala agentúra Reuters.

Loď vezúca pasažierov z Gambie sa potopila neďaleko mauretánskej metropoly Nuakšott. Na mieste zasahovala pobrežná stráž Mauretánie, ktorá podľa IOM z vody zachránila 120 ľudí. Desať z nich je v starostlivosti lekárov.

Pátracie práce pokračujú

Takzvaná atlantská migračná trasa, ktorá vedie zo západnej Afriky na španielske Kanárske ostrovy, je podľa Reuters jednou z najnebezpečnejších až najsmrteľnejších na svete. Najrušnejšia býva práve v letných mesiacoch, uvádza portál dennikn.cz.

Kanárske ostrovy ležia asi sto kilometrov od marockého pobrežia a utečenci ju vnímajú ako jednu z hlavných ciest, ako sa dostať z Afriky do niektorej z krajín Európskej únie. Ďalšie sa pokúšajú preplávať Stredozemné more a dostať sa do Španielska, Grécia alebo Talianska.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie