streda, 18 septembra, 2024
HomeVideoJuraj Štubniak: Sme tu ešte doma?

Juraj Štubniak: Sme tu ešte doma?

Po dlhšej prestávke sa pred časom do verejného priestoru vrátil aj Juraj Štubniak so svojim nedeľným pozvaním na kávu. Presne takú, akú od Štubniaka máme radi – tuhú, osladenú iróniou a zjemnenú humorom.

Ten sa vo svojom nedeľnom vysielaní venoval aj rozbehu Európskeho parlamentu a tomu, že v jednej veci zmenil názor. Z EÚ treba, aj keď s holým zadkom, odísť. Spásu však nemôžeme očakávať ani v prípade víťazstva Trumpa v prezidentských voľbách v Amerike. Neobišiel ani situáciu s ropou, či otvárací ceremoniál LOH v Paríži.

Ťažký rozbeh

„EP sa s ťažkým buchotom rozbehol, bohužiaľ opäť po tej starej špinavej a budete som mnou súhlasiť, že aj totalitnej ceste. Kandidát na predsedu EK bolo až jeden, staronový, resp. staronová, ale u tých foriem života si nikto nie je pohlavím úplne istý,“ ironizuje Štubniak. Dosť na tom, že Leyenová pokračuje.

Zatrúbi Slovensko na odchod?

„Napriek verdiktu súdu, ona s hrošou kožou, jej tak neuveriteľne vlastnou, bez problému  začala spolu so svojimi spolupáchateľmi zarezávať akúkoľvek opozíciu. Ak doteraz nebolo niekomu jasné ako to tam funguje, tak teraz sa mu už museli rozlepiť oči. Nemá význam jednotlivcov či celé organizované skupiny stavať mimo zákon, na to sme malí páni. Ale čo môžeme, skôr musíme spraviť, je zatrúbiť na odchod z tohto žalára národov,“ avizuje možný scenár Štubniak. A to aj napriek tomu, že prednedávnom tvrdil, že náš odchod z EÚ by bola ekonomická katastrofa. Dnes však tvrdí, že katastrofou a to úplnou a konečnou, by bolo zotrvanie v „tomto divnom zoskupení“.

Ursula von der Leyen / Zdroj: Facebook

Predsa len ostáva konzistentný

„Ostávam konzistentný v názore, že by bolo výhodné, dokonca žiadúce, získať si na svoju stranu aj iné vládne reprezentácie, ale bude to ťažké aj s tou našou vlastnou. Vôňa podvodných euro dotácií je neskutočne omamná. Ale ak niekto takto na hulváta likviduje opozíciu a ešte má tú drzosť hrať sa na demokrata (niečo ako medveď vegetarián), tak treba utekať kade ľahšie. A možno aj s holým zadkom, lebo ten nás neminie tak či tak,“ myslí si Štubniak.

„Ide hlavne o to, aby straty za životoch v dôsledku možného zatiahnutia do vojenského konfliktu, alebo nanúteného prílevu obohacovačov eurokultúry,  nebol pre našu malú spoločnosť úplne devastujúci. Že straším? Že preháňam? Veľmi nerád by som vám prehrával o pár mesiacov toto moje video so slovami – ja som vám to hovoril,“ konštatuje Štubniak s tým, že väčšina z nás nemá kam ujsť. Až na „zazobancov“, ktorí podľa magazínu Forbes zo Slovenska odchádzajú. Preto sa Štubniak pýta, či sa chystá niečo, o čom sa nehovorí.

Nie je to jediná správa

„Tých správ je veľmi mnoho, len ich treba vedieť čítať, a to je umenie, ktoré je mnohým skryté. Napríklad šéf Kremľa vydal príkaz pripraviť presun dôležitých štátnych inštitúcií za Ural a na Sibír. Podobnosť s presunom strojárenských fabrík Stalinom počas II. svetovej vojny je čisto náhodná. Niekto sa začal riadiť heslom – ak chceš mier, pripravuj sa na vojnu,“ obáva sa Štubniak.

Na spásu nečakajme

„Nesvojprávni kormidelníci Európy prahnú po krvi Slovanov a hlavne po ich zdrojoch. A v tomto snažení ich nezastaví žiadna spása, na ktorú možno niektorí čakáte. Je naivné myslieť si, že ak aj vyhrá prezidentské voľby Trump, tak zavládne celosvetový mier. Náznakom by mohol byť fakt, že Kamala sa nezúčastnila prejavu, ktorý odznel z úst zástupcu majiteľov SŠA v kongrese,“ konštatuje Štubniak s tým, že „majitelia Ameriky“ prepriahajú a to znamená len jedno – aj nový kôň si bude môcť dovoliť len to, čo mu prikáže pohonič. Takže podľa youtubera žiadna zmena, len sa škaredý obsah zabalí krajším papierom.

Ropa, Lukoil a embargo

„Mentálne príčetným obyvateľom nášho krásneho kúta sveta už dávno svitlo, že žiaden eurobyrokrat sa nebude starať o to, či budeme mať v zime čím kúriť a čo jesť. Preto ma úspešne vytočil príkaz z Bruselu, že musíme do Banderistanu dodávať elektrickú energiu za každých okolností, aj keď nám vypli ropu v rozpore so všetkými medzinárodnými dohodami,“ pripomína Štubniak s tým, že podľa niektorých zdrojov je embargo uvalené len na konkrétneho dodávateľa – Lukoil. Ostatní veselo obchodujú ďalej. Tu Štubniak prízvukuje, že ide len o jeho úvahu na ktorú nemá dôkazy, no pri tej pretvárke to nie je nemožné. No a ak by to tak bolo, silácke vyjadrenia našej politickej reprezentácie akosi strácajú lesk, aj keď za potlesku svojich nemysliacich ultras, dodáva Štubniak.

Suverenita…? Kde je?

„Z celého tohoto mám pocit, že sme len špinavé handry o ktoré si anglosasi utrú svoje zakrvavené nohy a paprče, nič viac. Kde je tu nejaká štátna suverenita? V krajinách rovníkovej afriky jej nájdete podstatne viac. A korupcie podstatne menej ako v celej EU. Až tam sme to dopracovali,“ nepáči sa Štubniakovi.

Do neba volajúce je aj neustále staranie sa EK do našich vnútorných záležitostí bez znalosti reality. Youtuber sa preto pýta, čo robí v prospech Slovenska náe eurokomisár Šefčovič, ktorý je aj nominantom Smeru.

„Zatiaľ len tlieska Layenovej a tvrdí, že je Ukrajinec? Únia, ktorá pred záujmy svojich obyvateľov a hlavne živiteľov, kladie záujmy nečlenského a svetovo najskorumpovanejšieho štátu, tá je odsúdená na zánik,“ prorokuje Štubniak.

Dúhovo-satanistické bakchanálie

Najväčší sviatok športu by mala byť Olympiáda, no Štubniak po zhliadnutí otváracieho ceremoniálu skonštatoval, že šlo o dúhovo-satanistické bakchanálie.

„Horia vlaky, horia kostoly, horia policajne stanice. Znásilňuje sa bežne, vykrádajú olympionikov,  kartónové postele pre udržateľnosť sveta to nevytrhnú. Fíni si svoju klimatizáciu museli doviezť, lebo Frantíci ju nenamontovali kvôli vymyslenej uhlíkovej stope. Olympijský oheň nesie queer tvor, čo nevie, čo sám je. A to je len začiatok hier. Kam to speje? Len tam, kde sme hovorili už dávnejšie. Európa je mŕtva a vo Francúzsku to vidíte naživo v priamom prenose. Za chvíľu aj vo vašich uliciach,“  parafrázuje Štubniak jeden zo statusov s tým, že v Paríži je toľko policajtov, koľko by zaplnilo jedno väčšie slovenské mesto, Paríž je vyľudnený a vzdušný priestor strážený To ako oslava mieru a športu určite nevyzerá.

Propaganda už bez obalu

„Aj Adolf pred skoro 100 rokmi, privítal všetkých športovcov, nezáležalo na tom, akého boli vierovyznania alebo farby pleti. Napriek aktuálnej zhubnej ideológii sa vtedajší nacizmus choval  profesionálne a chcel sa priblížiť  duchu starovekých olympijských hier. Aj keď bola za tým skrytá perfektne pripravená propaganda. Dnes fašisticko progresívny Francúzsky kalifát odmietol účasť Bieloruska a Ruska. Izrael samozrejme nevadí, veď palestínčan podľa nich asi ani nie je homo sapiens,“ konštatuje Štubniak s tým, že ceremoniál pobúril aj DailyMail.

„Posledná večera“ s úchylmi

„Jeden z hlavných obrazov bol venovaný zosmiešňovaniu  posvätnej kresťanskej udalosti – Poslednej večere, kde vedľa kyprého úchyla sedeli jemu podobní s ďalšími rôznymi psychiatrickými diagnózami. Zaujímavé, že tzv. západná pseudokultúra sa čím ďalej tým viac naváža do základov na ktorých vznikla – teda do kresťanstva. Rezanie si konáru pod sebou, alebo strieľanie si rovno do hlavy sú veľmi slabé prirovnania toho, čo sa na západ od nás deje. A presakuje to prostredníctvom progresívnych nižších foriem života až k nám,“ konštatuje Štubniak a ďalej hodnotí či už jazdca Apokalypsy s obrátenou olympijskou vlajkou, ale aj výsmech na adresu panovníčky Márie Antoinetty.

Toto chcete, Slováci?

„Nie je čas ísť konečne vlastnou cestou a brániť si to, čo pre vás vytvorili predchádzajúce generácie? Čas na rozhodnú akciu sa rýchlo kráti. O chvíľu vám už nikto na výber nedá,“ varuje záverom Štubniak.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie