streda, 18 septembra, 2024
HomeKuriozityNačo nám je mriežka z rúry

Načo nám je mriežka z rúry

Ak uvažujete, že je to „len“ obyčajný rošt, na ktorý v rúre položíte plech s koláčom, či iným pokrmom, určite máte pravdu. Lenže človek je tvor vynaliezavý a aj pre tento kus v našej domácnosti našiel niekoľko ďalších foriem využitia. Poznáte ich?

Namiesto hriankovača

Plech na pečenie vysteľte papierom a uložte ho na dno rúry. Do mriežok roštu naukladajte krajce sendvičového chleba a asi po 20tich minútach máte chutné hrianky

Facebook

Máte radi „špízy“?

Priamo na mriežke môžete piecť napríklad aj zemiaky, papriku baklažány, či inú grilovanú zeleninu. A problém nebude ani mäsový špíz. Aj tu treba na spodok uložiť plech s papierom na pečenie.

Mexické placky

Skúste aj niečo nové, veď exotika dnes ani u nás nie je žiaden problém. Stačí kúpiť chlieb pita a nakrájať z neho kolieska. Tie poprekladáte cez mriežky roštu a nechajte opekať asi 15 minút. Naplniť to môžete naozaj všeličím, od uduseného mletého mäsa s cibuľkou, hubovou praženicou, či dusenou zeleninou.

Grilujte stehná jednoduchšie

Na plech na spodku rúry nakrájajte zemiaky tak, ako ich pečiete radi. Kuracie stehná na grilovanie máme zväčša vopred namarinované, preto nebude nič náročné „zavesiť ho“ pomedzi mriežky nad zemiaky.

Facebook

Zdroj: https://tojenapad.dobrenoviny.sk/az-vo-veku-50-rokov-som-zistila-na-co-sluzi-mriezka-vo-vnutri-sporaka-takto-sa-da-pouzit/

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie