štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityVedeli ste, že...?

Vedeli ste, že…?

Také nevinné veci a pritom vedia byť také nebezpečné! Nie, nejdeme vás presviedčať, aby ste ich zo strachu nepoužívali, strach určite nie je dobrý spoločník. Navyše – niektorým veciam v našom živote sa veľmi vyhnúť nedá.

Špáradlá spôsobia 9,000 zranení ročne. Preto opatrne, „prepichnuté“ líce, či nedobrovoľný piercing v jazyku určite nepotrebujete.

Sviečky spôsobia 15,000 požiarov ročne. Asi to poznáte. Romantika, pohoda, sviečky, prievan zaveje záclonou a nešťastie je na svete. Preto nikdy nenechávajte sviečky horieť bez dozoru.

Zdroj: Pixabay

Štatistika z roku 1998 hovorí o tom, že viac zamestnancov vo fastfoodoch je zavraždených v práci ako policajtov vo výkone služby. Čo dodať – hlad je zlý.

Aj obyčajne schody, ktoré používate deň čo deň sú nebezpečné. Schody zabijú 12,000 ľudí ročne. Ponáhľate sa a nevšimnete si rozliatu vodu, podvrtne sa vám členok, alebo zlomí podpätok a … letíte, ani neviete ako.

Omnoho bezpečnejšie sú výťahy. Tie majú na svedomí iba 27 úmrtí ročne.

Ak si myslíte, že toalety sú špinavé, ste na omyle. Na vašom pracovnom stole je 400x viac baktérii ako na záchodovej mise. No … omrvinky z rýchlej bagety na obed, rozliata a narýchlo zotretá káva, prachové mikročiastočky…

Každý rok na pohotovosti skončí 1,700 mužov s poranením spôsobeným obyčajným zipsom.

Zdroj: Pixabay

Každoročne zomrie asi 600 ľudí jednoducho tým, že spadnú z postele.

Pozeranie televízie vám skracuje život. Ak pozeráte televíziu viac ako 2 hodiny denne váš život sa skráti približne o 1,5 roka. Celkom vtipná predstava, lebo keby platila, tak zomierame veľmi mladí.

Obyčajné cencúle zabijú 100 ľudí ročne. Ešteže máme leto, však…

Zdroj: zaujimavysvet.sk

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie