štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentárePíše Miro Čimo: Rodina je základným prvkom spoločnosti

Píše Miro Čimo: Rodina je základným prvkom spoločnosti

Platilo dlho pred a bude platiť dlho po. Ovšem dnešná doba je paradox v rôznych ohľadoch. Kto tvorí rodinu? Čo je úlohou rodiny? Rodinu tvorí otec, mama, deti, či dnešná doba plná paradoxov si snaží vydupať zmenu, aj otec 1 a otec 2, či mama 1 a mama 2 môžu byť rodina, aha a ešte ich deti … ale kde by ich zobrali?!, pýta sa na sociálnej sieti Miro Čimo.

Ľudstvo sa v tejto dobe plnej paradoxov tvári, že je múdrejšie ako príroda, tak jednoduchá a pritom tak dokonalá. Osoby rovnakého pohlavia nemôžu mať spolu deti, to je fakt! Môžu sa mať radi, môžu mať monogamný vzťah, dokonca môžu spolu žiť v monogamnom vzťahu do konca života a prežiť ho v šťastí a láske, ale deti spolu mať nemôžu, aké jednoduché, však?

V dnešnej digitálnej dobe sa vieme veľmi rýchlo dostať k akejkoľvek informácii, v podstate na nás vyskakujú všade. Nasávame ich, denne nám prejdú mozgom milióny informácií, mali by sme byť teda mudrejší, vedieť všetko robiť správne, ale v dnešnej dobe plnej paradoxov to má opačný efekt, ľudstvo hlúpne. Zabúdame totiž na podstatu života, nevenujeme sa deťom, deti si potom hľadajú alternatívu a pozornosť inde, dokonca aj teraz, kým čítate tento status ste mohli venovať tých 5 minút deťom. Ľudia ovládajúci mimovládky to pochopili, našli našu slabinu, odlákali našu pozornosť a nenápadne pristúpili k našim deťom a tú pozornosť a informácie, ktoré potrebujú k nim dostať, ľahko dostanú, v detskom veku pomocou rozprávok, neskôr hudby, rozhovorom, objatím, pochopením. Prevzali našu úlohu.

Možno je načase pochopiť tú hru, to zariadenie nám nikdy nevynahradí spoločný čas s rodinou, nenahradí nám pocit, ktorý máme pri prechádzke v lese s dieťaťom, keď mu vysvetľujeme čo je to za vtáčika, či rastlinku, či že papier nepatrí na zem, ale do smetného koša, nevynahradí nám čas, keď sa celá rodina pritúlime pred televízorom a pozrieme si spolu rozprávku. To platí aj naopak deťom ten tablet za 1000€ nedá nič čo dieťa hľadá, potrebuje, nedá mu lásku, výchovu, naopak, pretrhne to puto medzi dieťaťom a rodičom, medzi rodičmi samotnými. Často sa stáva, že manželia sa po 10 rokoch manželstva nepoznajú.

Milujem ako sa smeješ, milujem tvoje oči, milujem ako my vieš poradiť, milujem, že si mi oporou, si jediný/á komu dôverujem, som hrdý/á že ta mám, s tebou chcem byť celý život, tráviť s tebou každú sekundu svojho života.

Toto môžete povedať iba človeku!

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie