štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentáreSvätá stolica je z OH zarmútená ... To fakt?

Svätá stolica je z OH zarmútená … To fakt?

Katolícky kňaz Martin Šafárik je jeden z tých kňazov, ktorí nemajú problém aj na sociálnej sieti priznať omyl. Veľakrát kým sa k nejakej téme vyjadrí, komunikuje ju veľmi zdržanlivo, až zmierlivo. Svojim kolegom a veriacim, ktorí prijímajú otvárací olympijský ceremoniál nekriticky na sociálnej sieti v statuse odkázal: Budovať si imidž schvalovaním toho čo je aktuálne „in“ bez kritiky, v túžbe zapáčiť sa masám, nie je prejav kresťanskej lásky, ale ovocie slabého ducha.

„Pre tých, ktorí si mysleli že preháňam a dramatizujem a vidím vo veciach prvky, ktoré tam nie su. Veruže boli. Aj Matka Cirkev to vníma rovnako. Škoda že nie s Ňou aj všetci Jej synovia v kňazskej službe,“ konštatuje Šafárik.

Svätá stolica v sobotu 3. augusta vydala oficiálne stanovisko k otváraciemu ceremoniálu olympijských hier v Paríži, ktoré Šafárik cituje:

„Sätá stolica bola zarmútená niektorými scénami počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Paríži a môže sa len pripojiť k hlasom, ktoré sa v posledných dňoch ozývajú s poľutovaním nad urážkou mnohých kresťanov a veriacich iných náboženstiev.
Na prestížnom podujatí, kde sa celý svet spája okolo spoločných hodnôt, by sa nemali vyskytovať narážky, ktoré zosmiešňujú náboženské presvedčenie mnohých ľudí. Sloboda prejavu, ktorá samozrejme nie je spochybňovaná, nachádza svoje hranice v úcte k iným.“

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie