streda, 18 septembra, 2024
HomeKomentáreNa pohlaví nezáleží, alebo zdanlivo uhorková sezóna Juraja Štubniaka

Na pohlaví nezáleží, alebo zdanlivo uhorková sezóna Juraja Štubniaka

Ešteže máme tú škandalóznu olympiádu v Paríži, inak by „plebs“ zbytočne mudroval nad dodávkami ropy, nad Blízkym východom, či nedaj Bože nad obohacovačom, ktorý v Bratislave počúval svoje pudy… Na všetko však príde, povedal si aj Juraj Štubniak a tentokrát sa vo svojom nedeľnom pozvaní na kávu aj on zameral na aktuálne zápolenie pod piatimi kruhmi.

Štubniak sa netají obavami, že v Paríži sme videli budúcnosť, proti ktorej sa neozval ani oficiálny Vatikán (spravil tak až týždeň po, pozn. red.). Čomu sa však Štubniak venuje viac do hĺbky je muž v boxerskom ringu so ženou. Talianska pästiarka sa neskôr ospravedlnila, zrejme za to, že sa nenechala invalidizovať údermi Alžírskeho…pästiarky.

Ukazujú nám, čo sa chystá?

„k otváraciemu ceremoniálu sa už vyjadril asi každý, určite aj bača v Pribyline. Ak si spomeniete na nemocničný otvárací ceremoniál v roku 2012 v Londýne, ktorý nepredpovedal, ale priamo ukázal, čo sa bude diať v budúcnosti, tak dnes môžeme len konštatovať, že sa máme fakt na čo tešiť. A netrápia ma až tak veľmi psychiatrické zhluky protoplazmy oblečené, alebo skôr vyzlečené do dúhových farieb. Skôr ten jazdec apokalypsy a udalosti blízkych dní mi robia vrásky na čele,“ konštatuje Štubniak v úvode videa. Pri čudesných reakciách tých, ktorí by mali najviac kričať preto konštatuje, že z Bohom zabudnutej Európy (máme tu aj Vatikán, no ten sa „spamätal“ až po týždni, pozn. red.) zutekal už aj zdravý rozum.

Chlap v ženskom ringu

„V posledných dňoch asi najviac rozčerilo hladinu olympijských vôd hnusné divadlo, kde africký samec zbil ženu v ringu. A volá sa to šport. Dokonca olympijský! Talianka Angela Carini to po prvom údere vzdala, lebo vedela, že nemá šancu a môže jej hroziť nenávratné postihnutie. Mnohí ste ju odsudzovali, že prečo vôbec do ringu vstúpila. Vážení, ani vy nechodíte v jej topánkach, netušíte aké sú jej záväzky voči sponzorom, voči asociácii a všetkým tým, ktorí sa len na športe priživujú a kazia jeho dobré meno. Proste musela, ale nakoniec pud sebazáchovy bol silnejší,“ vysvetľuje Štubniak. Toho zarazilo niečo iné.

Cariniová sa ospravedlnila

To, čo stojí za zamyslenie a čomu sa už taká mediálna pozornosť nevenovala je, že sa Angela neskôr ospravedlnila. Alebo lepšie povedané, bola prinútená sa ospravedlniť? Lebo agresívne dúhové kliky majú svoje špinavé paprče všade a možno jej išlo o holé prežitie,“ uvažuje Štubniak s tým, že do celého sa zamontoval aj otec alžírskeho reprezentantky (alebo alžírskej reprezentanta?), ktorý sa vytasil s rodným listom, v ktorom je uvedené, že ide o dcéru.

Chcem sa jej a všetkým ostatným ospravedlniť. Bola som nahnevaná, pretože moje víťazstvo sa vyparilo,“ prehlásila Cariniová / Zdroj: Gsvrnook – SBS News

„Myslím si, že papier znesie všetko. Neviem ako sa s takýmto príbehom bude dať ďalej žiť v krajine s takým náboženským pozadím. V každom prípade mne tá bytosť nepripomínala svojou postavou to za čo sa vydáva a za čo súťaží,“ poznamenáva Štubniak a pridáva aj citát hovorcu Medzinárodného olympijského výboru Marka Adamsa, ktorý prišiel s jasným postojom, že pästiarka z Alžírska sa narodila, ako žena, bola registrovaná, ako žena a aj svoj život žila ako žena. Má aj ženský pas, takže aj boxovať môže bude, ako žena.

V minulosti bol Alžírčan vylúčený

„Ja by som dodal, že možno nielen ženský pas má, ale aj možno ženský penis. Jedná sa tu o definíciu pohlavia a tú jednoznačne ona či skôr on zjavne nespĺňa. Ak ho v minulosti pästiarska organizácia IBA ako ženu vylúčila, tak len chorý olympijský výbor v chorom francuzskom kalifáte môže tvrdiť niečo iné. Veď zloženie chomozómov hovorí jasnou rečou, tak čo si tie nižšie formy života stále vymýšľajú! Uvedená situácia nastala preto, že vlaňajšie majstrovstvá sveta sa konali pod záštitou Medzinárodnej boxerskej asociácie (IBA), ktorej ruský šéf Umar Kremľov povedal, že testy DNA „preukázali, že Alžírčan i Taivanec majú chromozómy XY (označuje sa tak mužské pohlavie), a preto boli dvaja boxeri vylúčení zo športového podujatia,“ cituje Štubniak ďalej a pre dokreslenie situácie dodáva, že IBA už olympijský box nezastrešuje – niekomu sa to zrejme takto hodí. IBA sa však snaží naprávať to, čo MOV spackal – udelila Agate Carini cenu tak, ako keby OH vo svojej kategórii vyhrala.

Nestrácajme ženskosť

„Marilyn Monroe, vlastným menom Norma Jeane Mortensen, známa ako sexuálny symbol 50. rokov 20. storočia vyriekla túto myšlienku: „Nevadí mi žiť v mužskom svete, pokiaľ v ňom môžem byť ženou.“ Ak by sme s tou myšlienkou pracovali dnes, tak by sa hodil mnou upravený citát asi v takomto znení: Nevadí mi žiť v ženskom svete, pokiaľ môžem byť v ňom mužom,“ hovorí Štubniak s tým, že hrdinské pseudoboxerky by mohli dodať že by im neprekážalo svojou prirodzenou mužskou telesnou prevahou víťaziť nad biologickými ženami. Aby však neboli diskriminovaní, Štubniak MOV radí pre podobné prípady, či diagnózy vytvoriť zvláštnu kategóriu. Aj by sa vytĺkli so sebe rovnými, aj výhra by bola dobre zaplatená.

Obočie dvíha aj Navrátilová

„Legendárna tenistka Martina Navrátilová, ktorej orientácia je už dlho verejne známa, považuje účasť oboch boxeriek na olympiáde za smiešnu: „Možno majú v cestovných pasoch napísané – žena, ale určite nie ženské telo. Kedy konečne začne Medzinárodný olympijský výbor chrániť ženský šport?“ Možno to nastane až vtedy, ak sa ženy, ktoré sa cítia byť mužmi začnú samé etablovať v mužských športových kategóriách. Kedy k tomu príde, vie asi len vševedúci,“ komentuje Navrátilovej názor Štubniak.

Strach o koryto

Málokto vie, že maďarský boxerský zväz a bulharské olympijský výbor proti týmto praktikám protestovali. Uvažuje preto, či sa ich slovenskí kolegovia obávajú o koryto. Rovnako by sa podľa neho žiadala aj reakcia od ministra športu… „Ak by existovali morálne pevní športoví funkcionári, tak by už po otváracom ceremoniáli odvolali svoje výpravy. Lebo len Keket by ich tam nechával súťažiť…,“ uzatvára Štubniak.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie