štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaČo s islamským terorizmom? ISIS sa posmieva nemeckej prevencii

Čo s islamským terorizmom? ISIS sa posmieva nemeckej prevencii

Teroristická organizácia Islamský štát sa vysmieva nemeckej snahe zastaviť v krajine teror tým, že zakáže na verejnosti nosiť nôž dlhší ako šesť centimetrov. „Problém nebude obmedzený na nôž, pretože čo moslim, ktorý dokáže pripraviť narodeninovú tortu s výbušninami?! Ste tiež pripravený ich zakázať alebo zmenšiť ich veľkosť?“ pýtajú sa cynicky a s náznakom irónie voči nemeckej vláde teroristi.

Ministerka sa pri svojom odvážnom pláne však neobmedzovala a prišla s opatrením, ktoré by podľa nej malo viesť k upokojeniu situácie. Zakázať na verejnom priestore nosenie nožov s dlhšou čepeľou ako je šesť centimetrov je práve týmto opatrením. Doteraz zákaz platil pre nože od 12 centimetrovej dĺžky čepele. Ďalej má byť nariadený úplný zákaz vystreľovacích nožov. Kritici návrhu ministerky vnútra upozorňujú, že návrh nejde správnym smerom a nepovedie k riešeniu vzrastajúcej kriminality obzvlášť u mladých imigrantov, ako informujú parlamentnilisty.cz

Prieskum ukazuje všeobecný súhlas

Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila agentúra Forsa pre časopis Stern, sú však Nemci s pripravovaným opatrením spokojní. Celých 82 % respondentov opatrenie víta a len 16 % uviedlo, že nie je krokom správnym smerom.

Na plánované opatrenie ministra vnútra reagovala aj teroristická organizácia Islamský štát. A to s cynickým výsmechom. „Predstavte si, ako sa nôž – nevyhnutná súčasť každej domácnosti – stal zdrojom teroru a škôd, čo teraz dokonca viedlo nemeckú vládu k tomu, aby požadovala „nové obmedzenia predaja a držby nožov“ a obmedzenie dĺžky čepele na „nie viac ako šesť centimetrov“ v nádeji, že nôž neprenikne do vnútorných orgánov ich občanov,“ opísal Islamský štát vo svojom časopise Al-Naba v článku s názvom ‚Džihád v Európe‘.

Moslimom sú Nemci „na srandu“

Islamský štát (ISIS) si uťahoval zo schopnosti Nemecka chrániť svojich občanov. „Zdá sa, že sa vzdali nádeje na zabránenie útokom, a preto sa rozhodli obmedziť na ich reguláciu! Odkazujeme im: Problém sa neobmedzí len na nôž, pretože čo je to za moslima, ktorý dokáže pripraviť ‚narodeninovú tortu‘ s výbušninami! Ste pripravení ich tiež zakázať alebo zmenšiť ich veľkosť?“ uvádza Islamský štát vo svojom časopise.

ISIS si stanovil jasné terče

Islamský štát vyzval svojich sympatizantov a podporovateľov v Európe, aby zintenzívnili svoje útoky a zamerali sa najmä na Židov.

K zosmiešňovaniu nemeckého opatrenia z inej strany sa pridala aj česká ekonómka Markéta Šichtařová. Európu opísala ako prasa idúce na porážku. „Európa odzbrojená politikou pripomína prasa idúce na porážku. Keď na vás niekto útočí, v určitom momente to dosiahne hranicu, kedy sa musíte začať brániť,“ napísala Šichtařová na Facebooku a svoje slová sprevádzala fotografiou strelnice so zbraňou v ruke.

Markéta Šichtařová / Zdroj: Facebook

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie