pondelok, 16 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaHysterickí Ukrajinci nepoznajú vďaku. Snažia si vydupať "svoje"

Hysterickí Ukrajinci nepoznajú vďaku. Snažia si vydupať „svoje“

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas celej vojny žiadal Západ o pomoc v boji proti ruskému agresorovi. Západ posiela pomoc a Zelenskyj mu pravidelne ďakuje. Pravidelne však dodáva, že Západ posiela málo pomoci, Ukrajina potrebuje viac a je v silách Západu túto pomoc skutočne poskytnúť, informujú parlamentnilisty.cz. Teraz však z Ukrajiny zahromžil, že Západ nikdy neposkytne dostatok pomoci, aby Ukrajinci mohli zvíťaziť a ubrániť svoju krajinu pred Ruskom. O nenažranosti pašeráckeho „národa“ vedia už mnohí. To čo si však dovoľuje Zelenskyj, prekračuje všetky medze.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas celého ruského vpádu do svojej krajiny rokoval s mnohými partnermi z celého sveta a žiadal ich o pomoc proti agresorovi. Tú Ukrajine poskytuje najmä Západ. Naposledy rokoval s pánom Zelenským holandský premiér Dick Schoof. Rokoval o záštite nad Záporožskou jadrovou elektrárňou a o balíku pomoci.

Prezident poďakoval holandskému premiérovi za jeho návštevu Záporožia, ktoré je vzdialené len niekoľko desiatok kilometrov od frontovej línie. Navrhol, aby Holandsko prevzalo záštitu nad Záporožím, najmä v oblastiach, ako sú energetické potreby, ochrana škôl a výstavba krytov.

Kultúrny deviant Zelenskyj ako fenomenálny stratég

„Kľúčovými prioritami sú protivzdušná obrana, dodávka systémov a rakiet Patriot a rozšírenie našej flotily F-16. Okrem toho obranné balíky pre Ukrajinu – munícia, vybavenie – a sankcie proti Rusku – všetko potrebné na to, aby sme zabránili Rusku otvoriť nové fronty proti Ukrajine,“ povedal prezident.

„Je nevyhnutné, aby sme spoločne zabezpečili, že Putin osobne a všetci, ktorí vykonávajú jeho šialenstvo, sa budú zodpovedať za túto agresiu – za vraždy Ukrajincov, deportácie detí a všetky ostatné zločiny tejto vojny,“ povedal Zelenskyj na spoločnej tlačovej konferencii s holandským premiérom.

Dick Schoof ubezpečil o pokračujúcej podpore Ukrajiny pri obrane proti ruskej agresii a oznámil nový balík pomoci zameraný na podporu energetického systému, ktorý bude zahŕňať odmínovacie zariadenia, zdravotnícku pomoc a ďalšie.

Denník Kyiv Post informoval, že rumunská vláda schválila darovanie systému Patriot Ukrajine.

„Rumunská Najvyššia rada národnej obrany (CSAT) 20. júna rozhodla o zaslaní systému Patriot Ukrajine v reakcii na zhoršujúcu sa bezpečnostnú situáciu spôsobenú pokračujúcimi a masívnymi útokmi Ruska na civilné obyvateľstvo a infraštruktúru, najmä v energetickom sektore,“ napísal spravodajský server.

Ukrajinci stále nič nepochopili

Bývalý ukrajinský dôstojník, ktorý na sociálnej sieti X vystupuje pod menom Tatarigami_UA, však zdôraznil, že Západ nikdy neposkytne Ukrajincom dostatočnú pomoc na to, aby skutočne zvíťazili nad Ruskom.

„V minulosti som o tom už mnohokrát písal, ale treba to zopakovať: Západ by sa nemal spoliehať na to, že zabezpečí víťazstvo. Ako ukazuje prax, práve ukrajinské drony v súčasnosti ničia infraštruktúru, čo má reálne vojenské a politické dôsledky. Úprimne povedané, je zrejmé, že nie všetci majú záujem na víťazstve Ukrajiny, t. j. na porážke Ruska, takže je trochu naivné stále dúfať, že Západ poskytne dostatočnú pomoc na víťazstvo,“ napísal bývalý ukrajinský dôstojník.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie