štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaTrump v prieskumoch vedie. Tesne, ale predsa. Dôvod?

Trump v prieskumoch vedie. Tesne, ale predsa. Dôvod?

Nový prieskum denníka The New York Times a Siena College ukazuje, že bývalý prezident Donald Trump vedie o jeden percentuálny bod nad viceprezidentkou Kamalou Harrisovou (48 % vs. 47 %). Prieskumu sa zúčastnilo 1 695 voličov a jeho chyba je 2,8 percentuálneho bodu. Okrem toho takmer polovica respondentov považuje Harrisovú za príliš liberálnu.

Podľa novo zverejneného prieskumu, ktorý uskutočnili denník The New York Times a Siena College, republikánsky kandidát a bývalý prezident Donald Trump vedie nad demokratickou kandidátkou, súčasnou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou, o jeden percentuálny bod, ako informujú parlamentnilisty.cz.

Trump má podľa prieskumu 48 % podporu, zatiaľ čo Harrisová 47 %. Prieskum sa uskutočnil medzi 1 695 voličmi v celej krajine. Chyba prieskumu je 2,8 percentuálneho bodu.

Harrisová je mäkká, Trump nekompromisný

Okrem toho 47 % pravdepodobných voličov považuje Harrisovú za príliš liberálnu, zatiaľ čo 32 % pravdepodobných voličov považuje Trumpa za príliš konzervatívneho.

„Prieskumy ukazujú, že prezident Trump dominuje na celoštátnej úrovni aj v kľúčových štátoch, pretože voliči chcú návrat k proamerickej politike, ktorá skutočne funguje, a nie k slabej, neúspešnej a nebezpečne liberálnej politike súdružky Kamaly,“ povedal pre Newsweek hovorca Trumpovej kampane Steven Cheung.

Čo je vlastne tá Harrisová zač?

V prieskume tiež 28 % pravdepodobných voličov uviedlo, že potrebujú viac informácií o Harrisovej. Len 9 % voličov chce ďalšie informácie o Trumpovi. Prezidentská debata by tak podľa agentúry Reuters mohla byť kľúčovým momentom. Debatu bude 10. septembra moderovať ABC News a mala by trvať deväťdesiat minút.

Počas debaty budú mikrofóny zapnuté len pre kandidáta, ktorý mal práve slovo, a pre ostatných budú stlmené. Otázky budú klásť iba moderátori David Muir a Lindsey Davis. Obaja kandidáti budú mať dve minúty na odpoveď na otázku, dve minúty na oponentúru a jednu minútu na doplňujúcu otázku alebo vysvetlenie. Úvodné vyhlásenia nebudú povolené a záverečné vyhlásenia by mali byť tiež obmedzené na dve minúty.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie