štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaKARMA JE ZDARMA. TETUŠKA VZALA SPRAVODLIVOSŤ DO VLASTNÝCH RÚK

KARMA JE ZDARMA. TETUŠKA VZALA SPRAVODLIVOSŤ DO VLASTNÝCH RÚK

Útok na 65-ročnú Talianku v meste Viareggio v Toskánsku sa stal osudným pre 47-ročného nelegálneho migranta z Afriky. Žena po krádeži kabelky prenasledovala muža, ktorý sa v meste živil krádežami kabeliek, na svojom mercedese po nábreží, potom ho zrazila autom, vzala si späť kabelku a odišla, ako informujú parlamentnilisty.cz.

Zlodej po zrážke následne v nemocnici zomrel, Talianku čakajú ťažké chvíle a rozhodla sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Podľa talianskej tlače prípad vyvoláva silné emócie. Hoci je trestná činnosť v tejto oblasti dobre známa, úrady si s ňou nevedia rady.

Talianske noviny Il Mattino uvádzajú, že k udalostiam v toskánskom meste Viareggio na pobreží Tyrhénskeho mora medzi Pisou a La Speziou došlo v nedeľu večer. 65-ročná majiteľka tamojšieho plážového zariadenia sa prechádzala po nábreží mesta s viac ako 60 000 obyvateľmi, keď ju napadol 47-ročný nelegálny migrant a pri útoku jej ukradol kabelku.

Zločinec nezaútočil na staršiu dámu s holými rukami

Podľa denníka Il Giornale d’Italia sa pri policajnej rekonštrukcie zločinu imigrant vrhol na svoju obeť s nožom v ruke. Žena sa nedokázala pred migrantom brániť, ale po útoku sa nemienila zmieriť so stratou svojich osobných vecí. L’Unione Sarda uvádza, že napadnutá predavačka sa rozhodla pátrať po páchateľovi na vlastnú päsť a nasadla do auta, aby afrického migranta vyhľadala.

Po niekoľkých minútach našla muža a rozhodla sa použiť vlastné SUV ako zbraň, aby získala svoje veci späť. Podľa servera žena vbehla do migranta na chodníku a pritlačila ho svojím vozidlom k oknu obchodu s námornými elektronickými systémami.

Horkokrvná južanka konala chladnokrvne

Talianka potom ešte trikrát prešla autom po páchateľovi a keď už ležal na zemi, vystúpila z auta, pokojne si vzala späť svoju kabelku, sadla si späť za volant a odišla.

Všetko však nakoniec zaznamenali bezpečnostné kamery a zaznamenaný je aj moment, keď žena priklincovala zločinca alžírskeho pôvodu k oknu. Muža sa podarilo oživiť, ale neskôr v nemocnici zomrel, čo má pre Talianku, ktorá bola okamžite vypátraná, značné následky. Polícia vylúčila, že by skutok klasifikovala ako ublíženie na zdraví, a predavačka už bola na policajnom riaditeľstve obvinená zo zabitia.

Zločinec, ktorý bol usmrtený, bol polícii tiež dobre známy. Nelegálny prisťahovalec Said Melkoun totiž dlhodobo žil bez trvalého pobytu a v Taliansku, kde sa viac ako desať rokov živil krádežami v mnohých mestách vrátane Ríma a Bologne. Úrady sa ho roky snažili vyhostiť z krajiny, ale pokusy vždy stroskotali, keďže Alžírsko ho odmietlo repatriovať a aj iné krajiny Maghrebu popreli, že je ich občanom. Úrady zostali kvôli ich odmietnutiu bezradné a muž zostal na slobode v Taliansku.

Úrady sú bezradné, naštvaní Taliani konajú na vlastnú päsť

Bezradnosť úradov je pravdepodobne dôvodom, prečo prípad vyvoláva v Taliansku veľký rozruch. Podľa talianskych médií sú v tejto oblasti talianskeho pobrežia bežné krádeže, lúpeže, bitky, prepadnutia a obchodovanie s drogami. Denník Il Mattino uvádza, že zabitý migrant, ktorý bol polícii známy pre početné krádeže v obchodoch a krádeže áut, bol do situácie zapletený a incident podľa sociálnej siete „vyvolal emotívne reakcie“.

Noviny dodávajú, že oblasť bývala obľúbenou dovolenkovou destináciou, ale v posledných rokoch sa považuje za nebezpečnú.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie