piatok, 20 septembra, 2024
HomeKuriozityUkradol obraz, ešte sa aj hlúpo vyhováral. Neuveríte, kto

Ukradol obraz, ešte sa aj hlúpo vyhováral. Neuveríte, kto

Košice sa bavia na zaujímavom prípade. Dekan tamojšej Fakulty umení TU KE si v jednej z kaviarní jednoducho zobral vzácny obraz. Pri jeho počine ho zachytila aj bezpečnostná kamera, informuje portál Regióny Zoznam. Šlo o obraz maliarky Herty Viktorín Ondruškovej, ktorý má vysokú hodnotu. Je takmer neuveriteľné, akú výhovorku uviedol.

Dekan Fakulty umení Tibor Uhrín si pri odchode z kaviarne vzal so sebou aj vzácne umelecké dielom. Po internete a aj medzi študentmi kolovalo video, ktoré zverejnili majitelia kaviarne. Dekana mnohí spoznali a ten obraz už aktuálne majiteľom kaviarne vrátil. 

Majitelia stiahli trestné oznámenie a aj video.

Dekan jedno vysvetlenie podal na polícii, celkom iné však neskôr v stanovisku…

Návšteva kaviarne skončila krádežou

Košická kaviareň Muse sa v pondelok (4. marca) stala slávnou. Video, ktoré bolo zachytené v jej priestore zachytáva muža, ktorý zvesil zo steny vzácny obraz a odišiel s ním. Tým mužom bol dekan Fakulty umení Tibor Uhrín a podľa majiteľov si obraz odniesol pod tričkom alebo v taške. Na videu ho spoznalo viacero ľudí, ktorých kontaktoval aj prodekan, aby počkali a nerobili z toho problém.

Obraz vrátil, škandál ostal

Majiteľom kaviarne je Roland Gedeon, s ktorým sa dekan Uhrín stretol na polícii ešte v pondelok večer. Obraz vrátil, ospravedlnil sa a tak Gedeon trestné oznámenie a video zo sociálnych sietí stiahol. No škandál už bol vonku a šíril sa aj medzi študentmi.

Nešlo o reálnu krádež

V stanovisku dekana Uhrína stojí, že šlo o improvizované predstavenie a nie reálnu krádež, majiteľovi však hovoril o stávke. Roland Gedeon pritom tvrdí, že o ničom nevedel, a nič nebolo vopred dohodnuté. 

Majiteľom sa to nepáči

„Tým, že vraj to bol nejaký happening, nás postavil do pozície, že sme si to nejako zinscenovali a že to bola hra. Pritom to s hrou nemalo nič spoločné. Ani sme ho nevolali, ani nepoznali. Cítime sa tým dotknutí a nepáči sa nám to. Nech si nevymýšľa veci, ktoré sa nestali,“ uviedol Gedeon.

On netušil…

Dekanovi Uhrínovi do reči veľmi nebolo. Obraz je dielom maliarky Herty Viktorín Ondruškovej a majitelia jeho tvrdeniu o happening-u neveria, pretože sa pohybuje v umeleckej sfére a podľa ich slov musel povedomie o tom, o aké dielo sa jedná.

Posúďte sami:

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie