štvrtok, 19 septembra, 2024
HomePolitikaPíše Anna Belousovová: Matematik sa nezaprie

Píše Anna Belousovová: Matematik sa nezaprie

Politička Anna Belousovová prináša matematickú analýzu blížiaceho sa prvého kola prezidentských volieb.

Trochu matematiky a logiky pred prvým kolom prezidentských volieb. Prieskum ukazuje niekoľko zaujímavých vecí, na ktoré by mali voliči obrátiť pozornosť:
– v prvom rade rozdiel medzi Pellegrinim a Korčokom nie je vôbec veľký, len 1,3 %. Skoro vyrovnané sily. Čo ma trochu prekvapuje.
– rozdiel medzi favoritmi volieb a Harabinom ako tretím v poradí je viac ako 20%, čo je výrazne veľký rozdiel.
– ak by aj voliči Danka, Kotlebu a Šveca posilnili Harabina, bolo by to okolo 5% a to by mu nestačilo, aby nejakým spôsobom ohrozil favoritov.

A od iných nemá šancu brať.
– voliči Kubiša by skôr mohli posilniť Pellegriniho.
– voliči Matoviča by určite Pellegriniho nepodporili, ale ťažko povedať, či by bol pre nich prijateľný Korčok.

Ak si niekto vyberá za prezidenta Matoviča, jeho myšlienkové pochody sú pre mňa nepochopiteľné. Skôr by som povedala, že vyznávajú jeho životný princíp „proti všem“.
– voliči Forróa by mohli podporiť pol na pol Pellegriniho aj Korčoka. To znamená, že tiež by nič výrazne neovplyvnili.

Suma sumárum prieskum potvrdil to, čo som tvrdila pred začiatkom kampane: voľby budú o súboji Pellegriniho a Korčoka. Tí ostatní sú len komparz, ktorý nič neovplyvní. Maximálne si trochu kandidáti poleštia ego a robia PR kampaň. Možno sa to niekomu nepáči, ale je to tak.

Prieskum však zároveň potvrdil jednu veľmi dôležitú vec: Veľmi dôležitá bude mobilizácia voličov, t.j. ako si kto dokáže zabezpečiť účasť svojich priaznivcov vo voľbách v prvom aj druhom kole. To rozhodne. Preto je dôležité ÍSŤ VOLIŤ!

Budeme rozhodovať o tom, či v prezidentskom paláci bude Čaputová v nohaviciach (predĺžená ruka Ameriky), alebo mladšia obdoba Gašparoviča (teda prezident na strane Slovenska a kompromisu).

Zdroj: FB AB

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie