štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaPápežskejší, ako pápež, alebo tešíme sa na B-čko

Pápežskejší, ako pápež, alebo tešíme sa na B-čko

Kto z našich hokejistov vstúpi na ľad Majstrovstiev sveta 2024, ktoré sa uskutočnia v Česku a na Morave je rozhodnuté. Aby nás to nestálo teplé miestečko v prvej skupine… Kontroverzné postoje politikov, ufrflaných slniečkarov na sociálnych sieťach a politizujúcich športovcov, ktorým kedysi nesmrdeli rublíky sme toho napísali už dosť. Apel na zdravý rozum však asi nezafungoval a naše esá z KHL sa budú môcť na hokej pozerať len ako diváci, ako uvádza športový portál hetrik.sk.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa tí, ktorí nás mohli podporiť na Majstrovstvách sveta v hokeji 2024 a mohli nás výrazne podržať nezúčastnia. Prečo? Pretože hrajú v jednej z najprestížnejších a možno najlepšie platenej hokejovej lige na svete. Keby však proti nim nebrojili aj tí, čo na svojom drese nesú v poslednej dobe tak okrídlenú vetu „pápežskejší ako pápež…“ Medzi nich patrí napr. aj pokrytec najhrubšieho zrna, Dominik Hašek, ktorý sa otvorene vyjadril, že slovenských hokejistov hrajúcich v KHL na českom ľade nechce. To si nepamätá na svoju hokejovú minulosť? Alebo mu ju niekto tak poriadne vytrieskal pukom z hlavy?

Miro Šatan zatiaľ ani slovo. Typické…

Miroslav Šatan sa začiatku neoficiálneho kempu nezúčastnil. Jeho vyjadrenia preto budeme počuť až o týždeň na oficiálnom začiatku prípravy, ktoré sa bude konať v Humennom. V prvej nominácii pred Majstrovstvami sveta je už však pripravených 23 hráčov. Nikto z nich však nehrá v Kontinentálnej hokejovej lige, ako uviedol na sociálnej sieti X publicista Denníka Šport Tomáš Prokop.

KHL počas sezóny 2023/2024 disponuje deviatimi slovenskými hokejistami. Táto liga už svoju tohtoročnú sezónu ukončila, no v Bratislave nebolo z našich hokejistov vidieť ani jedného.

Róbert Petrovický, asistent trénera mal tiež čo povedať. Alebo radšej ani nemal…

„Ja by som to vôbec nekomentoval. My budeme brať do úvahy hokejové veci, samozrejme, o tom sa chceme baviť. Bude sa o tom rozprávať, hovorí sa o tom stále. Verím, že z aniekoľko dní budeme robiť prvé pozvania. Sú veci, proti ktorým sme všetci, ktoré nás netešia. Svet je taký a chceme, aby bol pokoj a mier,“ vyjadril sa Petrovický, asistent trénera Ramsayho v podcaste relácie Z voleje.

Oficiálne stanovisko SZĽH pred minuloročnými Majstrovstvami sveta:

„Posledné týždne sme viedli dlhú debatu s hráčmi z KHL. Vždy radi a s hrdosťou reprezentovali našu krajinu. Majú výkonnosť na to, aby mohli bojovať o účasť v záverečnej nominácii na majstrovstvá sveta. Počas debát sme dospeli k jednotnému názoru, že pre pokojný priebeh prípravy a stopercentnú koncentráciu nášho tímu na majstrovstvá sveta bude lepšie, ak v tejto sezóne hráčov z KHL z účasti na šampionáte vynecháme.“

Definitívnu bodku za situáciou, ktorá tak znechucuje skutočných fanúšikov športu však prinesú až nasledujúce dni. Pravdepodobnosť, že sa niečo zmení je však minimálna. Politikárčeniu nakloneným slniečkárom však takáto alternatíva chutí viac a potrebovali by poriadne pripichnúť na mantinel, aby sa zobudili.

Facebook – Tomáš Jurčo

V súčasnosti hrajú v Kontinentálnej hokejovej lige títo hráči: Tomáš Jurčo, Adam Liška, Christián Jaroš, Martin Gernát, Patrik Rybár, Adam Húska, Mislav Rosandič (bez zmluvy na ďalšiu sezónu), Michal Krištof, Michal Čajkovský.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie