štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaMost vo Vinnom už je v prevádzke

Most vo Vinnom už je v prevádzke

Vo veľmi zlom stave bol aj most spájajúci Michalovce so Zemplínskou Šíravou. To je však už minulosťou – dôležitá fáza jeho rekonštrukcie je dokončená.

Práce na vrchnej časti mosta v katastri obce Vinné si vyžiadali náklady viac ako 420 000 eur. Hovorkyňa predsedu KSK Katarína Strojná Korzár informovala, že boli hradené z rozpočtu kraja.

Facebook – Rasťo Trnka

Cesta je už sprejazdnená. Pokračovať budú práce v spodnej časti, bude potrebná úprava okolia a tiež sa bude inštalovať meteostanica. Ukončenie prác sa očakáva v auguste, kedy na most osadia stožiar s kamerou.

Most bol postavený pred viac, ako  60-timi rokmi.  Najmä na nosnej konštrukcii sa prejavovalo dlhodobé zatekanie vody. Rekonštruovala sa nie len nosná konštrukcia, ale aj priľahlé úseky cesty. Inštalované budú aj nové bezpečnostné prvky a obnovenie bude aj vodorovné dopravné značenie, informuje Korzár.

Strojná upresnila, že zhotoviteľ prác si stavenisko prevzal koncom roka 2021, no stavebné povolenie bolo kvôli rôznym prekážkam a odďaľovaniu vydané až na prelome apríla a mája 2022.

Facebook – Rasťo Trnka

„Ide o cestu, ktorá spája okresné mesto Michalovce s obcami vo významnej rekreačnej oblasti, ako aj ďalšie okresné mesto Sobrance s okolitými obcami, preto bola oprava tohto mosta nevyhnutná,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka, podľa ktorého rekonštrukcia pomôže v bezpečnosti a plynulosti dopravy.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie