štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaRodinám s deťmi s ŤZP v okolí Šale sa bude žiť o...

Rodinám s deťmi s ŤZP v okolí Šale sa bude žiť o máličko lepšie

Ministri sa ujali svojich postov pred pol rokom. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny si medzi svoje úspechy zapísalo aj posilnenie včasnej intervencie pre rodiny so zdravotne znevýhodnenými deťmi. V uplynulých dňoch túto možnosť pocíti aj časť obyvateľov Nitrianskeho kraja.

V opatreniach rezortu týkajúcich sa ľudí so zdravotným postihnutím sa vylepšujú podmienky pre domácu opatrovateľskú službu, bol zvdojnásobený príplatok k opatrovateľskému príspevku pre rodičov detí s ŤZP, reformuje sa financovanie sociálnych služieb a posilňuje sa včasná intervencia, odznelo na tlačovej besede počas „kontrolného dňa“ na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny v piatok, 5. apríla.

Zdroj: Facebook Erik Tomáš

Nitriansky kraj sa k výsledkom hlási

„Pomáhame deťom so zdravotným postihnutím a ich rodinám. Deti so zdravotným postihnutím a ich rodiny sú často v náročných životných situáciách, kedy ocenia pomoc, akou je Služba včasnej intervencie, ktorá im úplne bezplatne poskytuje širokú škálu poradenstva aj rehabilitácie na piatich miestach v našom kraji,“ napísal predseda VÚC Branislav Becík (Hlas-SD) na Facebooku.

V pondelok na pracovnom stretnutí v Šali prebehlo rokovanie aj o rozšírení tejto služby do okresov Topoľčany a Zlaté Moravce, ale aj do ďalších miest. Chcú takouto formou pomôcť všetkým, ktorí to potrebujú.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie