štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeVideoJe rozhodnuté. Na verdikt SZĽH reagoval aj podpredseda parlamentu

Je rozhodnuté. Na verdikt SZĽH reagoval aj podpredseda parlamentu

Nie len slovenská športová verejnosť s napätím očakávala, ako rozhodne Slovenský zväz ľadového hokeja o prípadnom štarte hráčov, ktorí hrajú v ruskej KHL. Je rozhodnuté – deviatka nenastúpi. SZĽH v piatok na svojom webovom sídle poskytol vyhlásenie, v ktorom verejnosti tlmočil rozhodnutie Výkonného výboru. Na toto vyhlásenie reagoval aj podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD).
Od agresie, ktorú v niektorých ľuďoch vyvolalo druhé kolo prezidentských volieb sa cez výzvu slovenských europoslancov pre SZĽH Blaha vo svojom videu dostáva k tomu, čo nazýva hon na čarodejnice – rusofóbiu, ktorá siaha už aj do športu. Lenže – blížia sa eurovoľby, do ktorých podpredseda parlamentu vkladá nádej s tým, že súčasná liberálna garnitúra musí skončiť. A to bude tretia prehra aj pre slovenských slniečkarov.

Stanovisko Výkonného výboru SZĽH v pnom znení tak, ako ho uverejnil Výkonný výbor na oficiálnom hokejovom portáli:

„Výkonný výbor SZĽH sa na tohtotýždňovom zasadnutí zaoberal aj témou účasti hráčov z KHL v národnom tíme na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta. Členovia VV konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach.

Avšak vzhľadom na to, že súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu, pre Výkonný výbor SZĽH a slovenskú reprezentáciu je táto téma pre majstrovstvá sveta 2024 uzavretá.

Výkonný výbor verí, že trénerom sa podarí zložiť najsilnejší možný tím, ktorý na májových majstrovstvách sveta v Česku bude tešiť fanúšikov svojimi výkonmi, dá zabudnúť na rozdielnosť názorov v spoločnosti a spojí národ tak, ako sa mu to v minulosti viackrát podarilo.“

Ventil slniečkárskej nenávisti

Poslanec zverejnil video, v ktorom hovorí o ventile slniečkárskej nenávisti po prehratých voľbách.

„A tak proti Slovensku zase zburcovali svoju chobotnicu v Bruseli. odniesli si to aj naši slovenskí hokejisti. Strašná hanba čo stvárajú je mi z nich doslova zle,“hovorí Blaha s tým, že europoslanci kopú do Slovenska, ako zmyslov zbavení.

„Na rozdiel od psychológa Senka si zjavne zabudli dať Lexaurin a neobjali ráno psíčka a tak sa vyburujú takto – úplní Judáši,“ hodnotí poslanec.

Vie, kde skončia?

„Vaši Ódor a Šimečka im asistujú z Bratislavy. Oni až tak nenávidia Slovensko, že tlieskajú Európskej komisii za to, že nám poslali nejaký ďalší trápny list. Mimochodom, komisár Reynders, ktorý chce Slovensko šikanovať, je z tej istej frakcie ako Šimečka – liberálne nenávistný, progresívny liberál, ako celá táto politika,“ konštatuje Blaha a teší sa z toho, že súčasná eurokomisia o pár týždňov skončí na smetisku dejín.

Hon na čarodejnice

„Chcú vojnu proti Rusku a nás nenávidia, lebo chceme mier a odmietame tú ich hlúpu rusofóbiu. Budú nám robiť účelovo zle, lebo vyhrávame voľby a ľudia za nami stoja. Priznal to už aj britský liberálny magazín Ekonomist – Plán obnovy sa Komisia snaží politicky zneužívať na vydieranie nepohodlných vlád a na zmenu režimov v Poľsku sa im to podarilo, v Maďarsku nie.  Teraz to skúšajú na Slovensku a dostali po kešeni od voličov a tak zúria,“ vysvetľuje Blaha.

„Presne týchto musíme vyhnať v európskych voľbách. A ich lokajov z Progresívneho Slovenska, ktorí sa spravujú ako učebnicoví vlastizradcovia na čele s Ódorom a „mončičákom“ Šimečkom,“ myslí si Blaha.

Prišlo aj na  krititku SZĽH

„A čo pácha slovenský hokejový zväz, to je takisto robota liberálnych kaviarní a ich mediálneho tlaku. Zakázali účasť na majstrovstvách slovenským hokejistom, ktorí hrajú v ruskej KHL a detinsky sa vyhovárajú na rodinné či osobné dôvody. No jasné, si myslíte, že Slováci zožerú všetko?,“vyčíta poslanec vo svojom videu s tým, že nenávisť voči Rusku povýšili nad šport a v snahe zapáčiť sa, oslabujú náš hokej.

Blaha pritom nechápe, že SZĽH neprekážali hráči z NHL počas „amerických“ vojen napríklad v Iraku. Za všetkým týmto však vidí rastúcu agresiu  slniečkárov po prehratých voľbách – ako parlamentných, tak prezidentských.

Prehrajú aj tretie?

„Poďme im ukázať, čo si myslíme o slniečkárskych technokratoch v Bruseli. Chcú nám brať suverenitu a chceli by nám nanútiť Lipšica. Odkážme im spoločne, Šimečkovi, Ódorovi, aj všetkým tým panáčikom do Bruselu: Trhnite si vážení, Slovensko je suverénne, Slovensko je slobodné,“ uzatvára Blaha.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie