štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentáreČesť a dobré meno rozhodne na trhu nekúpite...

Česť a dobré meno rozhodne na trhu nekúpite…

Táto doba sa sústredila na kritiku a svár. Každý kritizuje každého. Každý vidí chyby na druhých, ale do seba sa nepozrie. Každý sa hnevá na každého a každý už má každého plné zuby, konštatujú s nevôľou Ženy v sukni na svojom facebookovom profile.

Chýba nám pokora. Nemusíme ju však hľadať všade okolo. Hľadajme ju v sebe. Upracme si pred vlastným dvorom, ak máme chuť upratovať susedov.

Ja som žena, ktorá vo svojom živote urobila naozaj veľa chýb a stále sa mi s nimi veselo darí. Každú jednu chybu si plne uvedomujem a nepopieram ju. Beriem si z nej ponaučenie. Viem, že práve tie moje omyly a chyby ma v živote naozaj posunuli. Práve kvôli tým chybám, je zo mňa iný človek, akým som bola roky dozadu. Uvedomujem si, že aj ľudia okolo mňa sa vyvíjajú.

Ale niektorí ľudia nedokážu premôcť pýchu a pokora neprichádza. Zákonite teda nemôžu prejsť procesom sebazdokonaľovania, pretože do seba nevidia. Vidia len všetkých okolo a tak veselo ukazujú prstom a kritizujú o dušu.

Politici sú peknou vzorkou na štúdiu o procese zdokonaľovania sa na vlastných chybách. Z môjho pohľadu si myslím, že náš pán premiér prešiel premenou po svojom páde. Blízky stret so smrťou ho tiež určite posunie vo vnímaní pokory a vďačnosti. Všetko ukáže čas.

Čas nám ukázal fakty o politikoch, ktorí nemajú sebareflexiu vo svojom portfóliu. Vieme, že pán Matovič si nikdy nedokáže zahryznúť do jazyka pri ohováraní a kydaní hnoja. Že pán Dzurinda si nikdy neprizná spoluúčasť na zabíjaní nevinných v Kosove. Mohla by som menovať ešte dlhý dlhý zoznam, ale ja mám chuť si všímať tie pozitívne premeny. Chcem vidieť a vnímať ľudí, ktorí chcú na sebe pracovať, pretože ja mám ľudí rada a veľmi si vážim múdrosť.

Buďme teda múdri. Učme sa na vlastných omyloch. Majme sa navzájom radi a tešme sa zo života.

Buďme ľudia opäť ľuďmi!!!

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie