štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaMyslíte si, že je pápež milionár? Asi budete prekvapení

Myslíte si, že je pápež milionár? Asi budete prekvapení

Domnienka väčšiny ľudí o tom, že je svätý otec požehnaný nielen cirkvou, ale aj majetkom je mylná. Niečo také totiž s realitou nemá nič spoločné. Peniaze nie sú totiž to, čo je na dennodennom programe pápeža Františka.

Domnienka väčšiny ľudí o tom, že je svätý otec požehnaný nielen cirkvou, ale aj majetkom je mylná. Niečo také totiž s realitou nemá nič spoločné. Peniaze nie sú totiž to, čo je na dennodennom programe pápeža Františka.

Tvrdenia spred dvadsiatich rokov o tom, že dostáva mzdu neboli potvrdené. Hovoria a tom i New York Times.Joaquín Navarro-Valls ako hovorca svätej stolice dal jasnú bodku za slovami pochybovačov.

Svätý otec nespĺňa sny pochybovačov

„Pápež nedostáva a nikdy nedostal žiadnu odmenu,“ vyjadril sa hovorca Vatikánu. Z čoho teda hlava cirkvi žije? Ako prvé treba zdôrazniť, že je členom Spoločnosti Ježišovej, čo znamená, že zložil sľub chudoby.

Mesačná mzda Svätého otca nie je to, čo uvidíte v jeho daňovom priznaní. Všetky náklady na jeho každodennú existenciu platí Vatikán. Peniaze teda nie sú tým, čím by sa musel zaoberať.

Pápež pomocou fondov pomáha tým, ktorí to najviac potrebujú

Hmotnou pomocou sú mu fondy a finančné dotácie, ktoré poskytuje tým, ktorí to potrebujú. Portál Crux do dnešného dňa uviedol, že z fondu Svätého Petra daroval pol milióna dolárov na pomoc 75 000 obyvateľom Mexika.

Keď teda niekedy v budúcnosti budete počuť hlasy nevercov šíriacich reči o nahanobenom majetku Svätého otca, nie je treba si z nich robiť veľkú hlavu.

SourceFacebook
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie