štvrtok, 19 septembra, 2024
HomePolitikaPredseda vlády Robert Fico je už doma

Predseda vlády Robert Fico je už doma

Premiér sa podľa vyjadrenia personálu choval ako pacient mimoriadne disciplinovane, za čo mu aj poďakovali

Robert Fico, predseda strany Smer – SSD bol vo štvrtok prevezený z priestorov banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice do jeho domu v Bratislave, kde bude podstupovať domácu liečbu, ako uvádza portál rtvs.sk.

Informácie o tom, že premiér už nie je v zdravotnej starostlivosti Rooseveltovej nemocnice, vo potvrdila samotná nemocnica.

Premiér mal krátko pred 19.00 h pristáť na bratislavskom letisku Milana Rastislava Štefánika. Pôvodné informácie z prostredia Úradu vlády SR hovorili o tom, že premiéra prevážajú do bratislavskej Nemocnice svätého Michala. Tieto informácie sa však nepotvrdili.

Robert Fico sa choval v nemocnici vzorne

Premiér sa podľa vyjadrenia personálu choval ako pacient mimoriadne disciplinovane, za čo mu aj poďakovali

O ďalšom vývoji a o tom, kedy by sa premiér mohol prihovoriť verejnosti, budú médiá informované postupne a budú poskytované iba z oficiálnych zdrojov.

Roberta Fica vážne postrelil 71-ročný muž po stredajšom (15. 5.) výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Páchateľa vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby. Streľba na predsedu vlády bola i podľa výpovede strelca politicky orientovaná.

Premiéra v deň streľby operovali a následne hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. V banskobystrickej nemocnici bol vyše dvoch týždňov.

Zdroj: RTVS

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie