štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityNa kanadského masového vraha dopadla zdrvujúca, ale spravodlivá ruka Karmy

Na kanadského masového vraha dopadla zdrvujúca, ale spravodlivá ruka Karmy

Kanadský sériový vrah Robert Pickton, ktorý vodil obete na prasaciu farmu, je po útoku vo väzení mŕtvy. Kanadská väzenská služba uviedla, že Pickton zomrel v nemocnici po zraneniach, ktoré utrpel 19. mája pri útoku, do ktorého bol zapletený ďalší väzeň.

Robert Pickton, ktorý si na prelome milénia vodil obete na svoju prasaciu farmu neďaleko Vancouveru, zomrel po napadnutí vo väzení, informovali v piatok úrady. Mal 74 rokov.

Pickton útočil znova. Nemal…

Nápravná služba vo svojom vyhlásení uviedla, že Pickton, väzeň v ústave Port-Cartier v provincii Quebec, zomrel v nemocnici po zraneniach, ktoré utrpel 19. mája pri útoku na iného väzňa. Bol jedným z najznámejších sériových vrahov v Kanade a jeho prípad sa dostal na titulné stránky medzinárodných médií. Robert „Willie“ Pickton bol v roku 2007 odsúdený za šesť vrážd druhého stupňa na doživotie s maximálnou dobou podmienečného neprepustenia 25 rokov po tom, ako bol obvinený z vrážd 26 žien.

Polícia začala pred viac ako 22 rokmi prehľadávať farmu Pickton na vancouverskom predmestí Port Coquitlam v rámci dlhoročného vyšetrovania zmiznutí desiatok žien z najosvetovejších vancouverských ulíc, sexuálnych pracovníčok a užívateliek drog, ktoré boli opustené na okraji spoločnosti.

Zvrátený vrah sa svojím bažením po krvi vychvaľoval

Na farme sa našli pozostatky alebo DNA 33 žien. Pickton sa raz pochválil tajnému policajtovi, že zabil celkovo 49 žien.

Počas súdneho procesu svedok obžaloby Andrew Bellwood povedal, že Pickton mu povedal, ako svoje obete uškrtil a ich pozostatkami kŕmil svoje ošípané. Zdravotnícki úradníci raz vydali odporúčanie týkajúce sa kontaminovaného mäsa pre susedov, ktorí si mohli kúpiť bravčové mäso z Picktonovej farmy, pretože sa obávali, že mäso mohlo obsahovať ľudské pozostatky.

Sestra jednej z obetí mu jeho osud zo srdca praje

Cynthia Cardinalová, ktorej sestru Georginu Papinovú zavraždil Pickton, uviedla, že Picktonova smrť znamená, že sa konečne môže preniesť cez vraždu svojej sestry.

„Toto prinesie uzdravenie pre, nepoviem, že pre všetky rodiny, len poviem, že pre väčšinu rodín,“ povedala. „Som ako – waw, konečne. Môžem sa skutočne pohnúť ďalej a uzdraviť sa a môžem to hodiť za hlavu.“

Zdroj: nbcnews.com

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie