štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaNemecko neprestávajú požehnávať nebesá. Toto požehnanie Nemcom radosť neprinesie

Nemecko neprestávajú požehnávať nebesá. Toto požehnanie Nemcom radosť neprinesie

Juh Bavorska a Bádenska-Württemberska, ktorý od víkendu sužujú povodne, dnes zasiahnu ďalšie silné lejaky. Podľa nemeckej meteorologickej služby (DWD) by v niektorých oblastiach mohlo v priebehu niekoľkých hodín spadnúť až 60 litrov na meter štvorcový.

 Záchranári v švábskom Offingene stále pátrajú po nezvestnom hasičovi. Úrady pokračujú v evakuácii obyvateľov v postihnutom regióne. Spolkový kancelár Olaf Scholz dnes navštívi postihnutú oblasť v sprievode nemeckej ministerky vnútra Nancy Faeserovej a bavorského premiéra Markusa Södera.

Na západnej fronte je situácia na zaplakanie

Situácia na juhu Nemecka je naďalej dramatická. Mesto Reich vyhlásilo stav katastrofy v dôsledku stúpajúcej hladiny Dunaja, ktorá dosiahla 5,9 metra. Pred týždňom bola hladina Dunaja v meste na úrovni 2,7 metra. Počas posledných veľkých povodní v júni 2013 dosiahla hladina v Ríme 6,82 metra.

Povodne si vyžiadali krutú obeť

Cez víkend prišiel počas záchrannej akcie v meste Pfaffenhofen o život 42-ročný dobrovoľný hasič, ktorého čln sa v nedeľu večer prevrátil. Ďalší čln s piatimi hasičmi sa prevrátil v Offingene, štyroch sa podarilo zachrániť, piaty je nezvestný. Po 22-ročnom hasičovi záchranári stále pátrajú.

Od nedele záchranári pátrajú aj po žene v Schrobenhausene v Hornom Bavorsku. Podľa svedkov sa mohla zdržiavať v zatopenej pivnici. Vzhľadom na nebezpečnú situáciu sa hasičom nepodarilo dostať na miesto.

V Ebersbachu neďaleko Stuttgartu sa pod tlakom vody pretrhla protihluková stena. Voda následne zaplavila cestu.

Zdroj: ČTK

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie