štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaChlpaté prekvapenie v Skalických horách

Chlpaté prekvapenie v Skalických horách

Podľa najčerstvejších informácií sa už aj pri Skalici pohybuje samec medveďa hnedého. Uvádzajú to tamojší príslušníci poľovníckej obce.

Pred dvoma týždňami zachytila maca fotopasca v Častkove a podvečer boli nájdené aj stopy v oblasti Hrubého Rinku. Existuje tak predpoklad, že ide o toho istého jedinca. Je ním pravdepodobne samec, ktorý bol vytlačený zo svojho prirodzeného teritória a pohybuje sa v priľahlej oblasti.

Nutné sú preventívne opatrenia

Zástupcovia mesta Skalica prosia všetkých návštevníkov Skalických hôr akými sú napríklad hubári, turisti či cyklisti, aby sa pri návšteve lesa nepohybovali v úplnej tichosti.

Medveď je plaché zviera, neútočí zo zálohy

Medveď je aj napriek prezentovanému obrazu v médiách totiž plachým zvieraťom a pred akýmkoľvek hlukom inštinktívne utečie. Či už to bude zacinkanie zvončeka, rozprávanie alebo pustená hudba z telefónu.

Pozornosť je nevyhnutná

Ak to situácia umožní, je nutné, aby sa osoby pohybujúce lesom nezdržovali sami. Je treba, aby sledovali svoje okolie a aby predchádzali situácii, keď nebudú počuť okolité ruchy. Zapnuté slúchadlá v ušiach preto nie sú práve najrozumnejším riešením. Nemusíte si nimi poškodiť iba sluch.

Majitelia psov, zachovajte zvýšenú opatrnosť!

Osobitú prosbu smerujú zástupcovia mesta Skalica k majiteľom psov. Tí by nemali svojich miláčikov púšťať do lesa bez vôdzky. Napadnúť ich nemusia iba kliešte. Ak sa budú správať k medveďovi agresívne, bude sa automaticky brániť. Pes totiž zvykne zacítiť pachovú stopu cudzieho zvieraťa a je pravdepodobné, že ju bude sledovať.

Za osobitú pozornosť a dodržiavanie uvedených zástupcovia mesta Skalice na sociálnej sieti vopred ďakujú. Situáciu budú priebežne monitorovať.

SourceDušan
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie