štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaVíkendové počasie ukáže obe tváre. Radšej sa na ne pripravte

Víkendové počasie ukáže obe tváre. Radšej sa na ne pripravte

Dnes bude počas aj, aj. prídu sľubované búrky, môžeme sa tešiť na príjemné bratríčkovanie sa s letom. Pôžitkárom a optimistom bude vyhovovať, mrzútom sa budú kriviť tváre.

Hoci na niektorých častiach našej krajiny už zamračená obloha ukázala svoju tvár naplno, slniečko nie je všade iba zubaté. Veď prichádza leto. No práve búrky chodia ruka v ruke s horúcimi dňami. Čakajte preto dni ako na horskej dráhe, ako informuje imeteo.sk.

Teploty nám nedajú vydýchnuť

V našej oblasti možno zaznamenať studený, vlniaci sa front. Zároveň s ním k nám od juhozápadu prúdi horúci vzduch. Takéto nestabilita vzduchu prináša spolu so studeným frontom rýchly zvrat, čo hovorí o náhlom oteplení vzduchu.

Takýto stav by nás nemal prekvapiť, vzhľadom na to, že môže ortuť v teplomery hovoriť o prvých dňoch, s prívlastkom tropické.

Horúce dni sú na ceste k nám

Sobota hovorí o stabilite. Začiatok prvého víkendového dňa sa na nás bude usmievať slniečko. Pravdepodobne sa budú teploty pohybovať medzi 24 až 30°C. Samozrejme nad bodom mrazu.

Horúčava sa bude predovšetkým týkať Podunajskej nížiny. Takéto dni sa dajú označiť ako tropické a hoci k prichádzajúcemu letu patria, sú tento rok ešte novinkou. To je dôvod, prečo môžu ešte pôsobiť šokujúco a niektorí ľudia ich vítať nebudú. Hlavne tí, ktorí žijú v dusných panelákových bytoch bez klimatizácie.

Príde večer a náhly zvrat

Počas podvečerných a večerných hodín si treba dávať pozor. Príde vlna búrok, ktoré už na určitých miestach našej krajiny ukázali svoju hnevlivú tvár. To je dôvod, prečo s nimi treba počítať aj na území našej malej republiky. Určite nás neobídu.

Prvé náznaky hnevlivej podoby počasia sa ukážu už cez deň a to na východe Slovenska. Výraznejšia búrková aktivita sa ukáže však hlavne až vo večerných hodinách.

Neskôr už sa budete musieť spoľahnúť na hromozvod. Alebo, ak chcete, bleskozvod. Intenzívnejšie búrky totiž zasiahnu aj východ Slovenskej republiky. Počas nočných sa bude blýskať znova i na východe a do rána sa stav pravdepodobne nezmení.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie