štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaNestačila vám bacuľka z Alabamy? Pripravte si žalúdok znova

Nestačila vám bacuľka z Alabamy? Pripravte si žalúdok znova

Ak vám nestačila 150-kilogramová Miss Alabama Sara Miliken, tu máte ďalšiu ranu. „Bailey Anne Kennedy“ sa stala prvou transrodovou ženou, ktorá získala titul Miss Maryland USA.

Hoci si Sara Miliken len sotva dovidí na svoje prirodzenie, o svojom skutočnom pohlaví pochybovať nemôže. „Slečna“ Bailey Anne Kennedy si ho rovnako ako Miss Holandska Rikkie Valerie Kolle tak trocha privymyslela…

V sobotu 1. júna sa 31-ročná Kennedyová zapísala do histórie, keď bola korunovaná na záver súťaže v Bethesde v štáte Maryland. Podľa miestneho média DC News Now je zároveň prvou Američankou ázijského pôvodu a ženou z armády, ktorá získala tento titul, informuje portál people.com.

V príspevku na Instagrame v utorok 4. júna sa novopečená kráľovná súťaže otvorila tomu, akú úlohu v jej kariére zohrala jej identita, a otvorene sa vyjadrila, ako sa vyrovnáva s kritikmi.

Ak nesúhlasíte s postojmi Miss Marylend, asi nie je niečo v poriadku…

„Nie každý musí súhlasiť s postojmi, ktoré zaujímate, a neznamená to, že nie ste hodní týchto príležitostí,“ začala príspevok spolu s fotografiou, na ktorej sa rozplakala, keď vyhrala súťaž.

„Práca, ktorú budem robiť po zvyšok svojho života, je zabezpečiť, aby sa deti, ktoré sa cítia ako ja, nikdy nemuseli obávať dôsledkov toho, že sú tým, kým sú, jednoducho tým, že som sama sebou a pozitívne prispievam k spoločnosti,“ pokračoval/a.

„Dlho som nemala potrebu to niekomu povedať,“ dodala. „Nie preto, že by to bolo tajomstvo, ale nikomu do toho nič nie je. Tým, na ktorých mi záleží, je to jedno. Tým, ktorým záleží na tom, aby vedeli takéto súkromné a osobné detaily, na tom nezáleží.“

Kennedy/ovej manžel je tiež príslušníkom armády

„Nemôžem sa dočkať, až prevezmem víťazstvo a vrátim sa do svojej kancelárie, začnem podávať obedy a osobne sa poďakujem našim členom aktívnej služby, ako som pôvodne plánovala včera, pretože to je to, na čom mi skutočne záleží,“ uzavrela svoj podpis.

Po svojom víťazstve povedala pre DC News Now, že získanie titulu Miss Maryland USA bolo pre ňu „smršťou“.

„Vedela som, že je to väčšie ako ja. Vedela som, že to bude znamenať veľa pre všetky LGBTQ deti, ktoré môžu mať pocit, že nepatria do škatuľky – ako ja, keď som vyrastala,“ povedala a dodala, že cítila plnú podporu ‚sesterstva‘ svojich spolusúťažiacich.

Miss Maryland Bailey Anne Kennedy a Miss Alabama Sara Miliken / Zdroj: Facebook

Bývalý muž neskrýva svoj vek, pretože tvrdí, že „dámy“ nestarnú

Kennedyová otvorene hovorila aj o svojom veku – často sa tiež zasadzuje za to, čo nazýva „krása bez dátumu spotreby“ ako ďalšiu zo svojich platforiem.

„Cítila som sa sebavedomo vo svojej koži v 31 rokoch, čo je už za starou vekovou hranicou, ktorá je 28 rokov – ako viete, organizácia Miss Universe toto obmedzenie – takže súťažiť môže každá žena každého veku,“ povedala pre portál.

Miss Maryland považuje svoje víťazstvo za prvý úspešný krôčik v boji za práva LGBTI komunity

Tiež sa podelil/a o to, že „dúfa, že jej víťazstvo v súťaži otvorí akési pomyselné dvere, srdcia, aby ľudia videli, že existuje mnoho aspektov LGBTI komunity, a dúfa, že môže byť pozitívnym prínosom pre spoločnosť, aby sa niečo zmenilo, ako napríklad program USO, s ktorým spolupracujem.“

Kennedyová sa najbližšie bude uchádzať o titul Miss USA 4. augusta v Los Angeles. Divadlo teda pokračuje ďalej. Uvidíme, s akým úspechom.

Zdroj: People.com

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie