štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozitySly predal svoje "cibule" za poriadny majland. Budete civieť!

Sly predal svoje „cibule“ za poriadny majland. Budete civieť!

Keď sa hollywoodska legenda Sylvester Stallone (77) rozhodol, že dá do akcie jedenásť exemplárov luxusných hodiniek zo svojej zbierky, odhadovalo sa, že za ne získa približne 2,3 až 4,6 milióna eur, uvádza portál ahaonline.cz.

Realita však ukázala, že cena bude ešte vyššia. Celkovo totiž Sylvester Stallone zinkasoval za produkty značiek ako Rolex, Audemars Piguet alebo Piaget viac, ako 6,24 milióna eur.

Naviac si pripísal i jeden rekord: najprestížnejší ponúknutý kúsok, hodinky Patek Philippe Grandmaster Chime, získal po „naťahovaní“ akcie piatich kupcov súkromný ázijský zberateľ za sumu 5 000 000 eur!

Sylvester Stallone vysvetľuje dôvod predaja svojich luxusných hodiniek / Zdroj: Youtube

Rekord siene Sotheby´s

Táto suma je novým rekordom aukčnej siene Sotheby´s New York, čo sa týka náramkových hodiniek. A získal aj pomyselnú bronzovú medailu, pretože práve tieto hodinky sú tretím najdrahším predmetom vydraženým od tejto firmy vôbec!

„Nebolo ľahké ich získať. Musel som sa obrátiť na isté „mocnosti,“ napísať mnoho listov,“ spomína predstaviteľ Ramba a Rockyho o ceste ako k týmto hodinkám prišiel. K predaju ich ponúkol ako nikdy nenosené, v pôvodnom obale na ktorom je vyryté jeho meno.

Hodinky Patek Philippe Grandmaster majú zaujímavú históriu

Vyrobené boli v roku 2014 pri príležitosti 175. výročia vzniku firmy

Ich skompletizovaním strávili hodinári 100 000 hodín poctivej práce

Celkovo pozostávajú z 1366 súčiastok

Sú obojstranné, majú teda dva ciferníky

Sotheby´s pejú chválu na tento unikát

„Predaj hodiniek Patek Philippe Grandmaster Chime bol oslavou nielen majstrovského diela najuznávanejšieho švajčiarskeho výrobcu hodiniek a jeho technickej dokonalosti, ale aj ikony, ktorou je Sylvester Stallone,“ vyjadrili sa zástupcovia slávnej akčnej siene Sotheby´s, ako informuje cas.sk.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie