štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityTrinástka vo štvrtok znamenala smolu. Hnev nebies si odniesli turisti

Trinástka vo štvrtok znamenala smolu. Hnev nebies si odniesli turisti

13. júna síce nebol piatok, ale u našich severných susedov veľa šťastia nepriniesol. Jeden z najhrozivejších prírodných živlov, búrka, totiž vyslal z neba svoje desivé posolstvo.

V Poľsku zasiahol skupinu ľudí blesk. Najnovšie správy hovoria, že si nevyžiadal žiadne obete na ľudských životoch, no hospitalizovaných bolo rovnako 13 ľudí, ako informuje portál imeteo.sk. V tomto prípade bola trinástka skutočne nešťastnou a príroda ukázala, že jej moc nikdy nemožno brať na ľahkú váhu.

Búrky všade navôkol

Tak ako v Poľsku, i za riekou Moravou sa blýskalo a hrmelo. Nešlo o silné búrky, no blýskanie a hrmenie sa odohrávalo nezriedkavo. Horská búrka na poľskej strane Jizerských hôr hrozila tragédiou. V Poľsku totiž udrel do skupiny turistov blesk a následne muselo byť hospitalizovaných niekoľko dospelých i detí.

Nečakané hrozba z nebies

Tí, ktorí túto búrku zažili na vlastnej koži sa vyjadrili, že prišla znenazdania a blýskať sa začalo ešte predtým, než vôbec spadla prvá kvapka dažďa. Incident sa stal o 13:40. Nepríjemná udalosť si vyžiadala zranenie u 24 ľudí, vrátane detí s autistickou poruchou a ich opatrovateľov.

Zasiahnutých ratovali záchrancovia z oboch strán Jizerských hôr

Na miesto, kde prišlo k zásahu blesku, prišli tak poľskí ako i českí záchranári. Blesk, ktorý zasiahol turistov, spôsobil viacerým z nich popáleniny.

Trojica zasiahnutých je stále v opatere zdravotníckeho personálu. Z trinástich zasiahnutých bolo v skupine sedem detí. Po ošetrení, okrem troch, mohli ísť všetci do domácej opatery.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie