štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaPrimátor kašle na elektromobil! Dôjde s ním akurát tak "na roh ulice"!

Primátor kašle na elektromobil! Dôjde s ním akurát tak „na roh ulice“!

Primátor nemeckého mesta Hamburg Peter Tschentscher „odkladá“ svoj elektrický Mercedes EQE 500. Zdá sa, že pri súčasnom chladnom počasí je jeho dojazd príliš nízky na to, aby bol plne funkčný.

Napriek tomu, že auto stojí 120 000 eur, spiatočná cesta medzi Hamburgom a Berlínom v dĺžke 580 km nie je možná, informoval spravodajský portál brusselsignal.com.

Peter Tschentscher, primátor Hamburgu / Zdroj: Facebook

Tschentscher prechádza späť na hybridné vozidlo s dvoma motormi: väčším benzínovým alebo naftovým motorom na dlhšie vzdialenosti a malým elektromotorom na krátke výlety v meste. Portál uviedol, že má potvrdenie od kancelárie Senátu, že nové auto na lízing – pravdepodobne iný model Mercedes – je šité na mieru pre primátora a čoskoro bude dodané.

Vozidlo využívajúce hybridnú technológiu môže prejsť väčšiu vzdialenosť, ako plne elektrické auto. Príčina zjavných problémov s nabíjaním súčasného primátorovho auta v Berlíne a počas jazdy nie je známa. Obmedzený dojazd elektrického vozidla prinútil Tschentschera používať vlak častejšie.

Dvakrát boli jeho spoje zrušené a politika následne na pol ceste do Hamburgu vyzdvihla jeho bezpečnostná agentúra. V akom type vozidla nie je známe.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie