štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaDoma nikto nie je prorokom. Ani Slavica nie

Doma nikto nie je prorokom. Ani Slavica nie

Občianske združenie Slovanský spolok Slavica na čele s Milošom Zverinom pôsobí v Nitre od r. 2009. Jeho hlavným poslaním je propagácia slovanskej vzájomnosti a bohatého kultúrneho a duchovného dedičstva Slovanov. Ešte sa čudujete, že o tomto OZ „akosi“ nepočuť? Aj o Slavici platí, že doma nikto nie je prorokom. Slavica si len nedávno v Moskve prevzala Cenu za najlepšiu zahraničnú knihu roka 2023.

V piatok dňa 7. júna 2024 bola v srdci Moskvy na Červenom námestí v priestoroch GUMu odovzdaná Slovanskému spolku SLAVICA cena Asociácie knižných vydavateľov Ruska v súťaži „Najlepšie knihy roka“ – 2023.

Cena bola udelená v špeciálnej nominácii „Najlepšie zahraničné vydanie v ruskom jazyku“ za vydanie staroruského hrdinského eposu Slovo o pluku Igorovom. Okrem uvedenej ceny spolok SLAVICA obdržal diplom fondu „Ruský svet“. Slovanský spolok SLAVICA, vydavateľ Miloš Zverina, ilustrátorka Milina Zimková, prekladateľ Jaroslav Rezník a celý kolektív spolupracovníkov ďakujú Asociácii knižných vydavateľov Ruska za túto poctu!

Veľmi si ctíme, že naša kniha “Slovo o pluku Igorovom” bola ocenená! Považujeme to za pokračovanie štúrovskej tradície budovania dobrých vzťahov v slovanskom svete a obohacovanie sa vzájomnou kultúrnou tradíciou.

Zdroj: Slavica.sk
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie