štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaDr. Peter F. Mayer: Tvrdenia OSN o klimatickej kríze sú podvod

Dr. Peter F. Mayer: Tvrdenia OSN o klimatickej kríze sú podvod

OSN, jej generálny tajomník a jej podorganizácie, ale aj mainstreamové médiá neustále tvrdia, že extrémne poveternostné javy pribúdajú v dôsledku globálneho otepľovania spôsobeného človekom vyrobeným CO2. Údaje a fakty hovoria o niečom inom. Nedávno to zhrnula špičková štúdia.

Vedci Gianluca Alimonti a Luigi Mariani publikovali článok s názvom „Narastá počet globálnych prírodných katastrof?“ Ten skúma, ako často dochádza k extrémnym poveternostným udalostiam a ako sa vyvíjalo informovanie o nich. Pokiaľ ide o správy o horúčavách a prachu zo Sahar , ktoré nás čoraz viac sužujú, zverejnil som graf z Our World in Data , ktorý ukazuje skôr klesajúci trend. To platí celkovo aj pre extrémy počasia, povodne, sucho, teplotné extrémy a lesné požiare. Za posledné storočie však vykazuje výrazný nárast, ktorý je podľa vysvetlenia v texte spôsobený tým, že spravodajstvo sa vyvíjalo až časom. Až približne od roku 2000 sú udalosti plne zaznamenané.

Napriek tvrdeniam OSN táto štúdia tiež ukazuje, že údajných „klimatických katastrof“ nepribúda. V skutočnosti renomovaní talianski vedci Gianluca Alimonti a Luigi Mariani zistili, že podmienky životného prostredia sa v posledných rokoch výrazne zlepšili a udalosti súvisiace s klímou sa znížili.

Saharský piesok / Facebook / iMeteo.sk

Výskumníci však zistili, že zatiaľ čo „klimatické katastrofy“ sa znížili, tvrdenia politikov a médií vyvolávajúce strach, ktoré spájajú „globálne otepľovanie“ s poveternostnými udalosťami, sa dramaticky zvýšili, čím sa vytvorila ilúzia „krízy“.

Štúdia pozorovala trendy v správach o klimatických katastrofách medzi rokmi 1900 a 2022. Zistilo sa, že klimatické udalosti nepribúdajú, ale sú skôr hlásené.

„Dospeli sme k záveru, že pozorované vzorce sú z veľkej časti spôsobené čoraz lepším hlásením prírodných katastrof,“ píšu vedci, čo tiež potvrdzuje vysvetlenia v OWiD.

Poznamenali, že tieto zistenia sú v priamom rozpore s tvrdeniami Organizácie Spojených národov, najmä Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) a Úradu OSN pre znižovanie katastrof (UNDRR). Zistili, že OSN a jej pobočky nepravdivo tvrdia, že počet klimatických katastrof narastá.

„Vyššie uvedený výsledok je v jasnom rozpore s predchádzajúcimi analýzami dvoch organizácií OSN (FAO a UNDRR), ktoré predpovedajú rastúci počet prírodných katastrof a ich dopadov súvisiacich s globálnym otepľovaním ,“ píšu autori štúdie.

Generálny tajomník OSN António Guterres už skôr tvrdil, že poveternostné katastrofy sa za posledných 50 rokov zvýšili o 500 %. Toto tvrdenie je však nielen hrubo zveličené, ale tiež sa ukázalo, že je jednoducho nepravdivé.

Antonio Guterres

Nie je to však prvýkrát, čo sa podarilo vedcom odhaliť klimatickú hystériu. Správa z roku 2022 zistila , že mainstreamové médiá a klimatickí alarmisti nesprávne pripisujú prírodné katastrofy a poveternostné udalosti, ako sú hurikány a vlny horúčav, emisiám spôsobeným človekom, čo je v rozpore s realitou a vedou.

Správu vypracovali Competitive Enterprise Institute (CEI), Heartland Institute, Energy & Environment Legal Institute, Committee for a Constructive Tomorrow (CFACT) a International Climate Science Coalition (ICSC).

„Neexistuje jediná prírodná katastrofa alebo trend v akomkoľvek type prírodnej katastrofy, ktorá by mohla byť dôveryhodne spojená s emisiami alebo akoukoľvek postupnou „zmenou klímy“ z akéhokoľvek dôvodu, vrátane prirodzenej zmeny klímy,“ uvádza sa v správe.

Pripisovanie prírodných katastrof emisiám a klimatickým zmenám nemá žiadny faktický ani vedecký základ

Správa skúmala desať rôznych prípadov, v ktorých médiá tvrdili, že prírodnú katastrofu spôsobila „zmena klímy“. S odvolaním sa na správu New York Times , ktorá obviňuje z horúčav klimatické zmeny, uviedla: „Vlny horúčav na celom svete sú čoraz teplejšie, častejšie a trvajú dlhšie.“

Podľa overenia faktov sa však vlny horúčav v Spojených štátoch za posledných 90 rokov dramaticky znížili. Tento pokles spôsobuje, že je extrémne nepravdepodobné, že Spojenému kráľovstvu alebo svetu ako celku hrozia rastúce vlny horúčav, ktoré sú údajne spôsobené takzvaným „globálnym otepľovaním“.

Zdroj: Pixabay

„Navyše, priemerné globálne otepľovanie počas vĺn horúčav v Spojenom kráľovstve zostalo pomerne konštantné na úrovni 0,2 až 0,3 °C v porovnaní s priemernou globálnou teplotou v rokoch 1979 až 2000 – otepľovanie, ktoré nie je ani skutočne merateľné ,“ uvádza sa v správe.

Ako sa uvádza tu a tu , pribúdajúce údaje naznačujú, že veterné farmy sú zodpovedné za zvyšujúce sa teploty a zvyšujúci sa výskyt saharského piesku.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie