štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKultúraLékořice už si zrejme nezaspieva. Nedovolí mu to zdravie

Lékořice už si zrejme nezaspieva. Nedovolí mu to zdravie

Táto správa rozhodne nepoteší fanúšikov českého speváka Václava Neckářa.Osemdesiatnik Neckář má dlhodobo zdravotné problémy a po vážnom úraze na jar tohto roku sa podľa jeho brata už na javisko zrejme nevráti.

Určite ho poznáte

Václav Neckář už na základnej škole rád spieval.  Od r. 1962 pôsobil ako herecký elév v mosteckom Divadle pracujúcich a od roku 1964 v plzenskom pesničkovom divadielku Alfa. V tom čase začal nahrávať pre Československý rozhlas a od roku 1965 účinkoval v Divadle Rokoko.

V rokoch 1968 až 1970 bol spoločne s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou členom speváckej skupiny Golden Kids. Ako herec sa preslávil predovšetkým rolou vo filme Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky natočenom na motívy rovnomennej novely Bohumila Hrabala.

Ako Golden kids s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou / Zdroj: Facebook

Dva roky po mozgovej príhode

Počas šoférovania Neckářa ešte v r. 2022 postihla cievna mozgová príhoda a on sa musel nanovo učiť hovoriť.

„Problém so zvratnými zámenami či rodmi mám dodnes. Rovnako aj s držaním vidličky v ľavej ruke,“ priznal Neckář v roku 2022 v relácii Povídej na CNN Prima NEWS. Hoci by sa na pódiá vrátil veľmi rád, pluska konštatuje, že to už zrejme nepôjde.

Mali by sme už oddychovať

„Vašok sa vrátil z kúpeľov, ale bohužiaľ stále má problém s pohybovým ústrojenstvom, ako sa hovorí. Tiež mu vynecháva sluch. Už by som to ďalej nerozvádzal,“ povedal Jan Neckář v rozhovore pre magazín Showtime .

Zároveň Ján Neckář naznačil, že na návrat na pódiá to už nevyzerá.

„V podstate si myslím, že by sme mali už odpočívať,“ dodal Jan pre Showtime.

 „Mám prsty s artritídou, bolí ma každý úder do kláves. Je toho veľa. Nazhromaždili sa rôzne neduhy,“ popísal minulý rok Jan Neckář.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie