štvrtok, 19 septembra, 2024
HomePolitikaMinisterstvo financií pracuje na plné obrátky

Ministerstvo financií pracuje na plné obrátky

Štátna tajomníčka Ministerstva financií Daniela Klučková sa stretla s veľvyslancom Rakúskej republiky na Slovensku Johanessom Wimmerom. Na spoločnom stretnutí prebrali viacero aktuálnych tém, ako uvádza rezort na sociálnej sieti.

Jednou z tém bola spolupráca v regióne strednej a východnej Európy, ale aj kooperácia Rakúska s členskými štátmi Vyšehradskej skupiny (V4). Diskutovali o témach logistiky a rastúcich nákladoch na prepravu. Obe strany sa zhodli na úsilí dostať medzinárodnú prepravu z ciest na vlakovú dopravu v oboch krajinách.

Nezabudlo sa ani na turizmus

Ďalšou dôležitou témou rokovania bol turizmus, kde rakúska strana oboznámila Ministerstvo financií o opatreniach v daňovej oblasti na zlepšenie zamestnanosti v turizme.

Počas stretnutia sa diskusia viedla aj o Jarnom balíku európskeho semestra 2024. Rakúskeho veľvyslanca zaujala aj téma spotrebnej dani zo sladených nápojov.

Ministerstvo financií rovnako dokázalo, že podporí mestá, obce i neziskové organizácie či združenia

Na výjazdových rokovaniach vláda schvaľuje dotácie rôznym mestám, obciam, neziskovým organizáciám či združeniam. Podobne tomu bolo aj vo februári 2024, kedy sa konala výjazdová vláda na východe Slovenska. Dotácie vláda schvaľovala aj pre obce a mestá v okresoch Michalovce a Sobrance.

Medzi nimi bola aj obec Kolibabovce, ktoré sa nachádzajú v okrese Sobrance. Ide o maličkú dedinku s vyše 170 obyvateľmi.

Obec dostala od vlády dotáciu vo výške 19 000 eur. Peniaze by rada použila hneď na dva projekty. Za finančné prostriedky chcú upraviť cintorín, a to konkrétne na vybudovanie chodníkov a rigolov na odvod vody. Druhým projektom je postavenie oddychového altánku pri obecnom úrade.

Oddychovej zóne sa určite potešili najmä obyvatelia dedinky, kde môžu tráviť čas počas horúcich letných dní.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie