štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentárePíše Michal Zoldy: Už som zas tu

Píše Michal Zoldy: Už som zas tu

V Cmoríkovej výnimočne vydarenej piesni sa spieva „to boli časy, skvelí ľudia, kde asi sú čo teraz robia, chcel by som ich stretnúť, možno sa naše čiary stretnú….“. Ja na to odpovedám: dobré časy pokračujú, všetci skvelí ľudia sú stále tu a čítajú moje ranné príspevky, takže naše čiary sa takto vždy pekne stretnú a je to vo vzájomnej pohode, píše na Facebooku Michal Zoldy.

Kolega Roman Martiška, to som si teraz ráno všimol hneď ako prvé, ohlásil včera „letnú odstávku“ v písaní nedeľníkov z politických diskusií a má recht. Celé leto nebudú politické televízne diskusie, takže nebude čo po tejto stránke komentovať. Politici sa teraz za svoje veľké platy poberú na dovolenky kade tade po celom svete, zatiaľ čo my dôchodci, na nerozoznanie od kostolných myší, máme poväčšine svoj domáci program. Ja napríklad nejdem nikam – nikam neletím, žiadnu uhlíkovú stopu za sebou ako striga na metle nezanechávam, budem trčať na svojej chalupe a zbierať huby. Áno, huby…. včera sem prišli večer dve identicky veľké búrky a krásne nám z nich napršalo až 30 milimetrov, čiže 30 litrov vody na meter štvorcový a to znamená, že naše lesy budú plné húb, To je fajn, lebo cez pracovný týždeň nie je v lesoch toľko hubárov, ktorí v práci usilovne zarezávajú, zato ja tam určite budem s dvomi košíkmi. Kým som ešte mobilný, chodím na huby…..

V tejto súvislosti by som azda mohol navrhnúť, že svoje prázdninové články budem občas písať a zverejňovať podvečer, aby som mohol chodiť skoro ráno o štvrtej do lesa. Smrekové lesy tu mám totiž všade dookola nad sebou, pod sebou aj vedľa seba, takže chvalabohu netreba nikam chodiť autom ako Bratislavčania keď sa trepú desiatky kilometrov autami za hríbami až na Záhorie. Ja nie, mne rastú huby aj priamo v mojej záhrade. To by ste neuhádli, čo som včera zavčas ráno robil….. bola síce nedeľa, ale ja som o štvrť na päť ráno niečo betónoval lebo predpovedali k večeru dažde a tak som sa musel poponáhľať nech mi ten betón do večera stvrdne. A presne tak sa aj stalo. Betón stvrdol a sľúbené dažde prišli ako na objednávku až o pol deviatej po našom nešťastnom futbale. A stáli za to. Ten futbal človeka naopak trochu mrzel.

Keď už som zas tu, neodpustím si na adresu našich futbalistov jednu znaleckú kritickú poznámku. Milí naši mladí sokolíci, futbal sa hrá od vekov na dva polčasy, nie iba na jeden. Lebo vy ste vždy zahrali dobre a viedli ste v prvom polčase, lenže v tom druhom ste nepochopiteľne zvädli ako kytica keď jej vo váze vyschne voda a je po krásnej bukréte. Talianskeho trénera z toho šľak triafa, vy na trávniku ležíte, kľačíte a plačete a nás doma pri televízoroch čerti z toho berú. Celý národ je z toho nanič. Teraz sú tu samé chválospevy ako dobre sme hrali, no pravdou je, že vyhrali sme iba jeden jediný zápas, aj to s odretými ušami, a tak sa ďalej nepostupuje, zlatí moji. Nad Tatrou sa včera doblýskalo…..

Robert Fico zatiaľ stále doma maróduje, niet divu, a tak našťastie aspoň Peter Pellegrini je v dobrej prezidentskej kondičke a včera si pekne sadol k svojmu štýlovému písaciemu stolu a stihol včas podpísať túžobne očakávaný nový zákon o STVR. Nekašľal sa s tým, nenaťahoval zbytočne čas…. podpísal a poslal celé vedenie RTVS ťahom pera do nezaslúženého dôchodku. V Sobotných dialógoch bola tá rozhnevaná redaktorka ešte horšia ako Jančkárová, a to sme si tu všetci mysleli, že od tej už horšej niet. Schytal to od nej naplno šéf SNS Andrej Danko, lebo to celé majú „na svedomí“ snsáci a také čosi sa v obrátenej pyramíde neodpúšťa. Dobre, Michelko už tiež môže odletieť na dovolenku a konečne tú televíziu a rozhlas pustiť na pár týždňov z hlavy. Kto bude šéfovať v STVR neviem. Mal by som niekoľko dobrých tipov, ale o môj názor Smeráci aj tak nestoja, takže načo si lámať nad tým hlavu. V etickej komisii si ale seba viem celkom dobre predstaviť

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie