štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityAby nebola polovica kuchyne oprskaná, urobte s mäsom túto vec

Aby nebola polovica kuchyne oprskaná, urobte s mäsom túto vec

Mnohí ľudia neradi vyprážajú. Jednak preto, lebo vyprážané jedlo je vraj nezdravé, ale aj preto, lebo po vyprážaní sporák a jeho najbližšie okolie mnohokrát vyzerá hrozne – mastné striekance čistíte ďalšiu polhodinu. To však nemusí byť pravidlo.

Tento problém sa vyskytuje hlavne pri vyprážaní potravín bohatých na vodu. Keď jedlo vložíte do panvice, tuk bude prskať na všetky strany.

Panvica je totiž veľmi horúca a voda, ktorá sa do nej dostane, sa rýchlo vyparuje, pričom všetko strieka do strán. Aby ste sa vyhli popáleninám, oplatí sa zo surovín, ktoré budete vyprážať, odstrániť čo najviac vody. Jednoducho vytlačte vlhkosť z mäsa a zeleniny pomocou papierových utierok. Vďaka tomu bude tuk menej prskať a predídete tomu, aby ste sa pri varení spálili.

Fotka a obrázok zadarmo Mleté mäsové guľky

Rozohriaty tuk stačí poprášiť trochou múky, ktorá nasaje vlhkosť na panvici. 

Alebo mäso ešte pred obalením na nejaký čas„obložte“ krajcami chleba. Ten absorbuje vlhkosť a keď mäso obalíte, nemalo by na vás prskať.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie