štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaZOMBIDEN SI VERÍ. PREZIDENT USA STRATIL POSLEDNÉ ZVYŠKY ROZUMU

ZOMBIDEN SI VERÍ. PREZIDENT USA STRATIL POSLEDNÉ ZVYŠKY ROZUMU

„Kandidujem aj naďalej. A znova zvíťazím!“ Biden navzdory akejkoľvek kritike prišiel o zvyšky zdravého rozumu a nehodlá odstúpiť, ako človek verný svojej stareckej senilite, z prezidentských volieb.

Americký prezident Joe Biden sa napriek špekuláciám a pochybnostiam o svojej psychickej a fyzickej kondícii nechystá odstúpiť z boja o Biely dom, informuje portál aktualne.cz. Povedal to svojim priaznivcom na piatkovom predvolebnom zhromaždení vo Wisconsine. Tvrdí, že nedovolí, aby televízna debata, v ktorej sa stretol s republikánom Donaldom Trumpom a podal nepresvedčivý výkon, zmarila roky práce.

„Čo sa Joe chystá urobiť? Zostane v kampani? Odstúpi? Čo urobí?“, spýtal sa Biden rečnícky a pokračoval: „Tu je moja odpoveď – budem kandidovať ďalej a opäť zvíťazím.“ Po jeho slovách nasledoval búrlivý potlesk zhromaždených.

Dedko Joe neposlúchne ani svoju ženušku

Bidenov výkon v predvolebnej debate niektoré médiá označili za „katastrofálny“ a denník The Washington Post v komentároch prosil Bidenovu manželku Jill, aby svojmu manželovi povedala, že je čas odstúpiť. Pochybnosti o schopnostiach muža, ktorý by mal na konci svojho pôsobenia 86 rokov, tiež podnietili niektorých vysokopostavených demokratov, aby Bidena vyzvali na odstúpenie.

Podľa denníka The Washington Post demokratický senátor z Virgínie Mark Warner zostavuje skupinu svojich kolegov, ktorí by Bidena požiadali, aby uvoľnil miesto inému demokratovi. Guvernérka štátu Massachusetts Maura Healeyová zasa v piatok vydala vyhlásenie, v ktorom podľa agentúry Reuters požiadala Bidena, aby svoje rozhodnutie „dôkladne zvážil“.

Záchranca demokracie a prokrastinátor vojny na Ukrajine odviedol „skvelú prácu“

„Prezident Biden zachránil našu demokraciu v roku 2020 a za posledné štyri roky odviedol skvelú prácu. Vyzývam ho, aby v nasledujúcich dňoch počúval americký ľud a dôkladne zvážil, či zostáva našou najlepšou nádejou na porážku Donalda Trumpa,“ uvádza sa vo vyhlásení guvernérky.

Vyjadrili sa aj vedúci predstavitelia podnikov a občianskej spoločnosti. Na 168 z nich v liste Bielemu domu uviedlo, že prezident by mal upevniť svoj odkaz tým, že odstúpi a umožní kandidovať niekomu inému v čase „hrozieb, ktoré predstavuje možné druhé funkčné obdobie Donalda Trumpa“.

Agentúra Reuters v piatok bez ďalších podrobností informovala, že Biden v uplynulých dňoch absolvoval krátku konzultáciu so svojím hlavným lekárom. S najväčšou pravdepodobnosťou ale na jej výsledky už za malú chvíľu zabudol…

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie