štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaFC Nitra nadviazala spoluprácu so Zenitom Petrohrad. Nie každému sa to páči

FC Nitra nadviazala spoluprácu so Zenitom Petrohrad. Nie každému sa to páči

Slovenský FC Nitra sa dohodol na spolupráci s ruským futbalovým klubom Zenit Petrohrad. Dohoda vznikla na stretnutí predstaviteľa Zenitu Petrohrad Alexandra Ivanoviča Medvedeva  a šéfa nitrianskeho klubu Milana Lenčéša, ktorému odovzdal výročný dres s podpismi hráčov.

Na Instagrame sa Lenčéš pochválil nadviazaním spolupráce s veľkým ruským futbalovým klubom, čo je veľká šanca aj pre mládežnícky futbal v Nitre. Denník N však pripomína, že „dobré“ kluby s tými z Ruska nespolupracujú a ak, tak sa tým nechvália. Práve preto na túto spoluprácu Nitra hrdá byť nemôže. N-ko tiež uvažuje, ako „klub na hrane zániku“ prišiel k takejto spolupráci a nezabudol pripomenúť, že Lenčéš je v spore s vedením Nitry.

Prelomová dohoda

„Prezident Zenitu Petrohrad Alexander Ivanovič Medvedev, ktorý je aj viceprezidentom Gazpromu ma osobne pozval na stretnutie, kde mi odovzdal majstrovskú edíciu dresu, ktorý podpísali hráči Zenitu, tí získali titul v Ruskej lige. Za dobu 115 rokov klubu sa prvý krát stalo, že FC Nitra začína spoluprácu s európskym veľkoklubom akým je Zenit Petrohrad,“ napísal Lenčéš na Instagrame.

Instagram: Milan Lenčéš

Veľké spoločné plány

„Naše deti a mládež budú mať možnosť priateľských zápasov a tréningových kempov a taktiež budeme spolupracovať na aj na vzdelávaní našich trénerov priamo v Petrohrade. Týmto chcem zo srdca poďakovať pánovi Medvedevovi ako aj Maximovi Pogorelovi – generálnemu manažérovi Zenitu za túto možnosť spolupráce našich klubov,“  informoval ďalej Lenčéš.

Všimli si aj červené denníky

Denník N v článku Zdieľa Putina, na dres klubu dal ruskú vlajku. Šéf FC Nitra informoval o dohode so Zenitom Petrohrad uznáva, že v minulosti nitriansky futbal vychoval veľké hviezdy so športovými úspechmi. Súčasnosťou sa futbal v Nitre vraj hrdiť nebude. Denník N upozorňuje, že FC Nitra po tom, ako nedostal licenciu na štart v dvoch najvyšších súťažiach, prišiel o akadémiu a tiež o dotácie niekoľko rokov bojuje o záchranu.

Treba FC Nitra ostrakizovať?

N-ko upozorňuje, že väčšina európskych tímov odmieta hrať s tými ruskými prípravné, či priateľské zápasy a keď aj nastúpia, tak to radšej utaja, ako to urobil bratislavský Slovan proti Dinamu Moskva v zimnej príprave.

Denník tiež pripomenul, že Lenčéšovým „straníckym šéfom“ je Pavol Slota, ktorý sa „fotí s politikmi z Petrohradu“.

„Bývalý športovec Lenčéš, dnes regionálny politik a neúspešný kandidát na poslanca mestskej časti, sa netají obdivom k Rusku. Na svojich sociálnych sieťach sa v máji chválil stretnutím s ruským atašé na ruskom veľvyslanectve, ktorému venoval dres klubu s ruskou vlajkou, respektíve prezidentskou štandardou. Predtým zdieľal aj reč ruského prezidenta Vladimira Putina zo Soči, fotil sa s Ľubošom Blahom zo Smeru a je podporovateľom dezinformačného streamera Daniela Bombica,“ informuje Denník N.

Instagram: Milan Lenčéš
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie