štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityTajomstvo McCartneyho dobrého zraku je odhalené

Tajomstvo McCartneyho dobrého zraku je odhalené

Hodiny strávené s očami sústredenými na obrazovku vám môžu spôsobiť bolesť, šklbanie očí a rozmazané videnie. Krátke cvičenie „očnej jogy“ by vám mohlo pomôcť zmierniť napätie a zlepšiť váš zrak – podľa hviezdy Beatles Sira Paula McCartneyho. Očná joga je zodpovedná za to, že ani osemdesiatnik McCartney nepotrebuje okuliare.

Cvičenia, o ktorých McCartney roky tvrdí, že pomohli jeho zraku, sú zamerané na posilnenie očných svalov. Odporúča sa pravidelne krúžiť očami a posúvať ich zo strany na stranu alebo sa zamerať na niečo blízke a potom na niečo vzdialené.

Odborníci ale nie sú úplne presvedčení, že tieto podivne vyzerajúce cvičenia budú fungovať, a tvrdia, že za nimi nie sú žiadne vedecké dôkazy. Aká je teda pravda?

McCartney sa naučil očnú jogu počas cesty do  Indie  pred zhruba 20-timi rokmi. On sám tvrdí, že ho to zbavilo okuliarov. Myšlienka očnej jogy je v tom, že „posilňujeme“ okohybné svaly.

„Celý deň sedíme pri počítačoch alebo pozeráme televíziu alebo čítame knihy, takže v podstate používate len jednu skupinu svalov,“ povedal vo videu.

V čom spočívajú cvičenia

Sadnite si tak, aby ste hlavu mohli držať rovno. V troch sériách po troch sekundách sa pozerajte najskôr hore, do stredu a nadol. Opakujte to isté, len zo strany na stranu. Hlavu stále držte rovno. Rovnaký postup treba zopakovať diagonálne a celé to „zakončíte“ krúžením očami. Potom sa na tri sekundy zahľaďte na nejaký bod v diaľke a na tri sekundy zaostrite trebárs na konček nosa. McCartney pritom nie je jediný, kto si túto metódu chváli.

Vo videu tiež navrhuje, že tútp sériu pohybov je pre uvoľnenie napätia dôležité opakovať po niekoľkých hodinách.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie